2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 28. 21:27, hétfő | Top10
Forrás: IGN Hungary

TOP1O: Jövőre visszatér a mozi, ezeket a filmeket látnod kell!

TOP1O: Jövőre visszatér a mozi, ezeket a filmeket látnod kell!

Az idei év talán minden szempontból gyatra volt, így nem is maradt olyan szegmens, amely nem sínylette volna meg a koronavírus okozta járványt. Különösen igaz ez a filmiparra, hiszen a világjárvány márciusi kirobbanása óta szinte egyetlen film sem került a mozikba, relevánsak legalábbis biztosan nem. Bizakodók vagyunk a jövőt illetően, és 2021 simán lehet a visszatérés éve. Elég csak megtekintenünk azoknak az alkotásoknak a listáját, amelyeket idénről jövőre toltak. Nem beszélve a 2021-es premierekről. Íme tíz alkotás, amit biztosan meg kell néznünk jövőre!

10. King's Man - A kezdetek (The King's Man)
hazai bemutató: 2021. március 11.

Az előzményfilm általában egyenesen arányos a franchise mélyrepülésének kezdetével, lásd a Múmia filmek esetét. Nem úgy a Kingsman! A Kezdeteket is Matthew Vaughn rendezi, ami mindenképp biztató jel, ráadásul a csapat Ralph Fiennes személyével gazdagodott. Nagyon komoly bajoknak kell történnie ahhoz, hogy ez ne egy jó film legyen.

9. Morbius (Morbius)
amerikai bemutató: 2021. március 19.

Egy másik világban 2020 nyarán mutatkozott volna be Morbius, az élő vámpír, aki immáron a tavaszi enyhüléssel együtt fog elhozni némi kellemes hidegrázást a mozikba. A 2019 tavasza óta forgó filmben a Jokerként leszerepelt Jared Leto játssza majd Michael Morbius-t, a biológust, aki egy baleset következtében vámpírrá alakul. A Pókember-képregényekben szereplő karakter valahol a gonosztevő és az antihős közötti homályos vonalon mozog, és ha minden igaz, akkor a Daniel Espinosa által rendezett film belesimul majd a Venom által elkezdett Pókember-nélküli Pókember filmes univerzumba - hacsak nem köszön be hozzájuk Tom Holland hálószövője, amire már az első előzetes is tett némi halvány utalást.

8. Nincs idő meghalni (No Time to Die)
hazai bemutató: 2021. április 1.

Daniel Craig James Bond-ja nem bír nyugdíjba vonulni. Az eredetileg 2020-ra tervezett film lesz a brit színész utolsó utazása, amelyben Rami Malekkel néz farkasszemet. A Cary Fukunaga által rendezett alkotás már a 25. a Bond-filmek sorában, reméljük nagy port kavar majd a szőke 007-es utolsó kalandja.

7. Godzilla vs. Kong
amerikai bemutató: 2021. május 21.

Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a Godzilla második felvonása nem hozta az elvárt minőséget, de a karaván halad tovább, így a Warner nem állhatott le a szörnyuniverzuma építésével. Ennek láthatjuk 2021-ben a következő darabját, ami egy crossover lesz a filmtörténelem két leghíresebb szörnye között. A remélhetőleg szörnybunyókkal teli folytatásra visszatér majd Millie Bobby Brown és Kyle Chandler is, a rendezésért pedig az a független horrorfilmekről elhíresült Adam Wingard felel, aki a Death Note amerikai változatával ugyan elég rendesen földbe állt legutóbb, de a gigaszörnyek talán nem fognak ki rajta.

6. Top Gun: Maverick (Top Gun: Maverick)
hazai bemutató: 2021. július 8.

Pénzügyi szempontból óriási kérdőjel az 1986-os Top Gun folytatása, hisz ugyan az eredeti film korának egyik legnagyobb sikere lett, de az még egy másik világ volt: a fehér macsók kora, akik a hidegháborúban kereshettek maguknak csúnya ellenfeleket, ma már mind ez a szemlélet, mind pedig ezek a hősök dinoszauruszoknak számítanak - és talán az lehet a siker kulcsa, ha az alkotók direkt ráerősítenek erre a tényre, és azt mutatják be, hogy tud a Tom Cruise által alakított Maverick érvényesülni ebben a felgyorsult, érzékeny világban. Az biztos, hogy a látványra nem lesz panasz - Joseph Kosinski rendező a TRON: Örökséggel és a Feledéssel már bebizonyította, hogy meg tudja tölteni látnivalóval a vásznat, a mindig mindent 110% odaadással művelő Cruise pedig a film kedvéért megtanult vadászrepülőt vezetni, szóval az előzetesek nem csalnak - most már csak azt lenne jó tudni, miről szól majd ez a film, az ugyanis elég nagy rejtély.

5. Uncharted
amerikai bemutató: 2021. július 16.

Az Uncharted filmváltozatánál keresve sem találhatunk hányattatottabb sorsú produkciót Hollywoodban: a Sony tíz éve próbálja vászonra adaptálni a PlayStation nagy sikerű játéksorozatát, és nem kevesebb mint féltucat rendezőt elfogyasztott közben. Eme direktorok mentén pedig megannyi színész neve felmerült, hogy ki játszhatná el Nathan Drake-et a nyugtalan világjáró kalandort, aki mindig jókora csávába kerül különböző rejtélyes kincsek felkutatása közben, no meg ki testesíthetné meg szószátyár mentorát, Sullyt. Nos, a végső változat, melyet a Venom direktora, Ruben Fleischer jegyez, némileg radikális megközelítést alkalmaz, ugyanis egy érett Drake helyett még a suhanc-változatra összpontosít, szerepére pedig az eléggé felkapott Tom Hollandet nyerte meg. Így aztán Sully sem lehet még annyira éltes, mint a játékok nagyjában: őt Mark Wahlberg formálja meg, akinek rapper-korszaka óta tudjuk, hogy nos... van beszélőkéje. A film sztorija egyelőre titok, habár arról szól a fáma, hogy a negyedik rész történéseire fókuszál majd, az viszont már biztos, hogy a produkció főgenyáját Antonio Banderas játssza majd.

4. Space Jam: A New Legacy
amerikai bemutató: 2021. július 16.

Egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz listánk legminőségibb filmje, hiszen mégiscsak egy élőszereplős/rajzfilmes mixről van szó, de a Space Jam nosztalgiaértéke lehet az, ami a kedvencek közé emeli Tapsi Hapsi második kosaras kalandját. Az új felvonásban korunk legnagyobb kosárlabdázója, LeBron James áll össze Tapsival és társaival, de állítólag a filmben feltűnik majd a Warner Bros. stúdió krémje is, mint például Joker, Pennywise és még sokan mások.

3. Dűne (Dune)
hazai bemutató: 2021. szeptember 30.

Hollywoodnak már nagyon sokszor beletört a bicskája a Dűnébe, Frank Herbert kortalan mesterművébe: a legendás Alejandro Jodorowsky például már a hetvenes évek elején nekiment a sztorinak, melynek megvalósításában a korszak legnagyobb művészeitől kért inspirációt, hogy végül több évnyi fejlesztés után lelőjék a projektjét. A nyolcvanas években aztán David Lynch tett egy próbát a nagyszabású sci-fivel, ám a kész film hatalmasat bukott, és még Lynch se nagyon szereti. Most pedig Denis Villeneuve, korunk egyik legfelkapottabb rendezője adaptálja ismét filmre a Dűnét, méghozzá két részben, ami a történet monumentalitását ismerve teljesen elfogadható hozzáállás. Villeneuve az Érkezéssel és a Szárnyas fejvadász 2049-cel már bebizonyította, hogy nagyon ért a sci-fihez, és biztosak lehetünk benne, hogy új filmjében is kéz a kézben jár majd a látvány, a sztori és a hangulatvilág. A galaxis átszelésének legfontosabb alkotóeleme, a Fűszer feletti intergalaktikus csatározás elmeséléséhez a kanadai rendező pedig olyan színészeket nyert meg, mint Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgard vagy Josh Brolin. Szóval a szereposztás vetekedik majd a Végjátékéval. Reméljük grandiózusságát tekintve majd maga a film is.

2. Örökkévalók (Eternals)
hazai bemutató: 2021. november 4.

Az Örökkévalók lesz a Marvel Moziverzum negyedik fázisának első olyan darabja, amely csak marginálisan köthető a már ismert filmes környezethez. A film címszereplőit az Égiek névre hallgató gigantikus, istenszerű lények hozták létre (akik már A galaxis őrzőiben is feltűntek), és azt a feladatot kapják, hogy óvják meg a Földet a betolakodó deviánsoktól. Kevin Feige és a Marvel olyan színészeket verbuvált a halhatatlan idegen faj soraiba, mint Angelina Jolie, Salma Hayek, Bryan Tyree Henry, Kumail Nanjiani, Richard Madden vagy Gemma Chan, és ha minden igaz, akkor az MCU mitológiai eredetét is feltáró történet középpontjában a Madden és Chan által játszott Ikaris és Sersi románca játssza majd a főszerepet. Ugyanakkor nem is igazán az űrbéli helyszín és az "isteni" főszereplők teszik majd újszerűvé a filmet (ezt már láttuk a Thortól, ugye), hanem az, hogy nemi identitások, illetve esetleges defektusok tekintetében elég bevállalós lesz a darab - példának okáért az egyik címszereplő süketnéma lesz, akit történetesen egy süketnéma színésznő játszik majd.

1. Mátrix 4. (The Matrix 4)
amerikai bemutató: 2021. december 22.

Sokáig úgy hittük, a világnak nincs szüksége egy negyedik Mátrix-filmre, de a trilógiát gyártó stúdió természetesen ezt másképp gondolta. Ugyan a folytatásra nem sikerült mindenkit megnyerni azok közül, akik az eredeti filmekben is közreműködtek, azaz ne várjuk Hugo Weaving Smith ügynökét, se Laurence Fishburne Morpheusát, de Keanu Reeves szerencsére ismét magára ölti majd Neo szerepét, mint ahogy Carrie-Anne Moss is visszatér Trinityként abba a filmbe, amely Reeves szerint a trilógia direkt folytatása lesz és egy szerelmes történetet mesél el, közben olyan híreket is hallani, hogy a negyedik rész félig-meddig reboot is lesz egyben. A rendezői székbe ezúttal csak Lana Wachowski ül vissza, ám egyes közreműködők szerint olyan akciójeleneteket komponált a produkcióhoz, melyek az első részhez hasonlóan ismét forradalmasítják majd a filmvilágot. Lehet, hogy anno az Újratöltve és a Forradalmak csalódást okozott, de a Mátrix világa van olyan érdekes - és ha úgy vesszük, aktuális is -, hogy lehessen még róla magával ragadó történeteket mesélni: jövő karácsonykor kiderül!

Címkék: top10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.