2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 25. 16:58, vasárnap | Top10
Forrás: Saját tartalom

TOP1O: A legszebb Pozsony körüli kirándulóhelyek

TOP1O: A legszebb Pozsony körüli kirándulóhelyek

Mai TOP1O-es listánkkal a lockdown okozta bezártságot szeretnénk enyhíteni. A kijárási tilalom alól kivételt képeznek a természetben tett séták, ill. kirándulások.

Összeállítottuk hát a 10 legérdekesebb/legszebb helyszínt, ahova érdemes elnézni a következő három hétben. Mivel nincs minden helyszínnek hivatalos magyar neve, ezért elnézést kérünk a rögtönzött tükörfordításokért.

Az Aupark melletti Janko Kráľ parkot tilos látogatni, míg Vaskutacskára és Kolibára szabadon felmehetünk. Mutatjuk azonban, merre csavaroghatunk még lévén, hogy ezek a helyszínek valószínűleg totál teli lesznek. A kijárási tilalom a beépített városrészekre érvényes, így a járás zöldebb részei még „zöldebb” utat kaptak. Fontos, hogy csak a hivatalos külterületekre fókuszáljunk, a ház mögötti kis erdő ugyanis nem számít ennek.

10. Horvátjárfalusi fácánház és a határmenti területek – Jarovská bažantnica

Viszonylag egy nagy területről beszélünk, amely a bergi öreg Vámtól egészen a járfalusi Mária Terézia-kori Fácánházig vezet. Mivel ezt a területet védettnek nyilvánították, biciklivel sajnos nem bejárható.

9. Pozsonypüspöki ártéri tanösvény – Biskupické luhy

Az ártéri erdők kedvelőinek ez a hely egy paradicsom lesz. A terület Farkastoroknál (Vlčie hrdlo) keződik és a Kopács szigeten keresztül egészen Dunacsúnyig (Čuňovo) húzódik. Az arra járók útközben vaddisznókkal, őzekkel és egyéb vaddal találkozhatnak.

8. Dévényi-tető – Devínska kobyla

Hatalmas terület, magas helyszínek, gyönyörű kilátás. Érdemes átugrani a közeli Sandberg-csúcsra vagy a Wait kőfejtőre. Könnyen megközelíthető, hiszen akár Károlyfaluból, akár Pozsonyhidegkútról, de még Dévényújfalu felől is ideérkezhetünk.

7. Főrév – Domové role

A szintén külterületként nyilvántartott „Domové role” a régi főrévi takarékszövetkezet melletti területet foglalja magába, valamint érinti a Fekete erdőt is.

6. Parkerdő – Lesopark

A Kolibát és Vaskutacskát már minden pozsonyi ismeri. Igaz, a parkolók néha egy teli bevásárlóközpont képét mutatják, az erdőkben „elveszik” az ember. Érdekes sétaútvonalnak számít a Marianka és a Biely kríž közötti szakasz.

5. Oroszvári Kastélypark – Rusovský zámocký park

A park a legnagyobb zöldövezet Pozsonyban, Oroszvár északi részétől egészen Dunacsúnyig húzódik, és szintén külterületnek számít.

4. Ó-Liget – Starohájsky ostrov a Pečňa

Ligetfalu telis-tele van gyönyörű zöldövezetekkel, de sajnos ezek belterületnek számítanak, kivételt ez alól Ó-Liget képez, annak is két legtávolabbi szigete.

3. Dévény és Dévényújfalu környéke – Devín a Devínska Nová Ves

Nem követsz el hibát, ha biciklitúrára indulsz Dévényújfaluból végig a Morva folyó mentén, továbbá kellemes sétákat is ejthetsz a Dévény és Dévényújfalut összekötő szakaszon, szintén a folyó mellett haladva.

2. Pozsony-Szőlőhegy – Vinohrady

Az út az Ahojtól vezet a Koziarkán keresztül Récse régi részét érintve egészen Szentgyörgy határáig. A szőlőhegyen tett séták gyönyörű kilátást és rengeteg napsütést kínálnak minden érdeklődő számára.

1. Békamajor – Žabí majer

Érdekes választás lehet a Récse mellett húzódó, főleg kertekből álló külterület, a Békamajor. Az odalátogatók semmiképp se hagyják ki a közeli pozsonyszőlősi repteret.

Címkék: top10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.