2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 26. 20:18, vasárnap | Top10
Forrás: -BG-

TOP10: A legmagnéziumdúsabb ételek

TOP10: A legmagnéziumdúsabb ételek

Ön tudta, hogy a magnézium több mint 300 biokémiai folyamatban vállal fontos szerepet szervezetünk megfelelő működése érdekében?

A magnézium az emberi szervezet egyik létfontosságú alkotóeleme, főleg a szoptatós nők és kismamák csontképződésére van nagy kihatással. A megfelelő magnéziumbevitel hatalmas lépés a csontritkulás megelőzésében. Életmód rovatunk következő darabját most egy TOP10-es cikként közöljük, hiszen írásunk 12 olyan ételt mutat be, amely magnéziumhiány esetén ajánlott.

Magnéziumszükségleteinket hétköznapi ételekből is fedezhetnénk, ha nem fogyasztanánk túlságosan keveset azokból a nyersanyagokból, amelyek különösen gazdagok magnéziumban. A fejlett országokban az átlagember étrendje csupán a magnéziumigény hatvan-hetven százalékát fedezi, annyi készételt, szénhidrátokban dús, ugyanakkor magnéziumban szegény ételt fogyasztunk. Lehet ezt másképp is!

Mai cikkünkben összeállítottuk Önnek a magnéziumban gazdag ételek toplistáját, érdemes átböngészni, és később talán átalakítani családunk étrendjét ennek szellemében. Ha mégsem sikerül ezt megoldani, mindenképpen gondoskodjon idejében a magnézium-pótlásáról.

Kicsit nehéz volna negyed bögre szezámmagot magában megenni, igaz? Ajánljuk a tahinit (krémes állagúra őrölt szezámmag), a hummusz pástétom egyik legfontosabb alapanyagát. Keverje össze fele rész tahinit fele rész főtt, péppé tört csicseriborsóval, fűszerezze fokhagymával, citromlével és némi sóval, majd kenje pirítósra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.