2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Június 20. 17:19, kedd | Magyarország
Forrás: teraz.sk

Tömeggyilkossággal fenyegetőzött egy norvég Budapesten, túl akarta szárnyalni Breiviket

Tömeggyilkossággal fenyegetőzött egy norvég Budapesten, túl akarta szárnyalni Breiviket

A magyar nyomozók felvették a kapcsolatot norvég kollégáikkal, és kiderítették, hogy a férfit hazájában már többször állították bíróság elé különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt.

Június 14-én a TEK magyar terrorelhárító egység letartóztatott egy Budapesten élő norvég állampolgárt. A férfi olyan videókat posztolt, amelyekben a norvég tömeggyilkos Anders Behring Breivik mészárlásával fenyegetőzött. Ezt a magyar rendőrség közölte kedden - jelentette a TASR budapesti hírügynökség az origo.hu-ra hivatkozva.

A videók többségében a 45 éves férfi norvégul beszél, de néhány felvételen angolul fenyegetőzött. "Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Ezt nézze meg! Bárhol támadhatok. Egy repülőgépet, egy repülőteret, egy pályaudvart, semmi sem jelent számomra problémát. Elpusztítom az ártatlanokat" - idéz a portál a norvégról készült videofelvételből.

A Nemzeti Nyomozó Iroda készenléti rendőrsége terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt indított büntetőeljárást ellene.

A magyar nyomozók felvették a kapcsolatot norvég kollégáikkal, és kiderült, hogy a férfit hazájában már többször állították bíróság elé különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt.

Egy szombati bírósági döntést követően a norvégot őrizetbe vették. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Breivik 2011. július 22-én hajtotta végre Norvégia történetének legsúlyosabb terrortámadásait, 77 embert megölve és közel 100 embert megsebesítve.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 27. 11:30, hétfő | Sport

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ezzel pályafutása hatodik győzelmét aratta és először tudott nyerni hazai pályán.

2024. Május 27. 10:43, hétfő | Sport

CSEH ARANY: A csehek nyerték az otthon rendezett világbajnokságot

A győztes gólt David Pastrňák szerezte.

2024. Május 23. 20:50, csütörtök | Helyi

Somorja: Megkezdődött a Szent Orbán-napi vásár a Fő téren

Az idei vásár, amelyet május 23. és 25. között rendeznek meg Somorja főterén, kézműves és fogyasztási cikkek, valamint ételek és italok széles választékát kínálja.