2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Július 26. 13:23, hétfő | Sport
Forrás: NSO / Nyitókép: Mirkó István

Tokió: A legjobb idővel jutott tovább Milák Kristóf

Tokió: A legjobb idővel jutott tovább Milák Kristóf

A mai napon hat magyar úszónak szurkolhatunk az előfutamokban.

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf és az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás 200 pillangón, a címvédő Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma pedig 200 vegyesen úsznak majd. Az ötkarikás programban most debütáló női 1500 méteres gyorsúszásban Késely Ajna és Mihályvári-Farkas Viktória próbál szerencsét.

FÉRFI 200 MÉTERES PILLANGÓÚSZÁS, ELŐFUTAM
Kenderesi Tamás a harmadik futamban indult, ahol nem kezdett túl erősen, de a hajrában feljött és végül 1:55.18-cal a második helyen csapott a célba. A negyedik futamban hárman előzték még meg, így már biztos volt a továbbjutása az elődöntőbe.
Milák Kristóf végig vezetett az ötödik és egyben utolsó előfutamban, s végül magabiztosan, 1:53.58-as idővel, majdnem egy másodpercet verve a negyedik futam győztesére, első helyen jutott tovább az elődöntőbe. Kenderesi ideje összességében a legjobb 8. volt.

NŐI 200 MÉTERES VEGYESÚSZÁS, ELŐFUTAM
Ebben a számban is két magyar indult, Sebestyén Dalma a második futamban lett 5. helyezett 2:12.42-vel, ami utólag kiderült, hogy nem elég a továbbjutáshoz, mert ezzel éppen lecsúszott az elődöntőről. Hosszú Katinka viszont megnyerte saját futamát, s összességében a 2:09.70-es idő az amerikai Kate Douglas 2:09.16-ja mögött a mezőny második legjobbja.

NŐI 1500 MÉTERES GYORSÚSZÁS, ELŐFUTAM
A mieink közül Mihályvár-Farkas Viktória a 3., Késely Ajna pedig az 5. futamban indul.

Címkék: úszás, olimpia, Tokió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.