2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. November 01. 16:31, vasárnap | Koronavírus
Forrás: TASR

Több személy is megpróbált kétszer részt venni a tesztelésen

Több személy is megpróbált kétszer részt venni a tesztelésen

A malackai (Malacky) rendőrség több olyan esetről szóló bejelentést kapott, amely szerint pozitív Covid-19 teszt eredménnyel rendelkező személyek újra le akarták magukat teszteltetni.

Ezek a lakosok a Regionális Közegészségügyi Hivatalba lesznek bejelentve. Az országos Covid-19 tesztelés első napján a rendőrségnek meggyűlt a baja azokkal a polgárokkal, akik ismételten akarták magukat leteszteltetni – nyilatkozta Michal Slivka, a szlovák Rendőri Testület Elnökségének szóvivője a TASR-nek. Hozzátette, hogy a legtöbb helyszínen nyugodt a helyzet. Nagytapolcsány közelében (Topoľčany) egy férfi kétszer ment a tesztelésre. „Családka (Čeľadince) községben az egyik helyi lakosnak pozitív lett az eredménye. A szokásos eljárás szerint a dolgozók elmagyarázták az ezután következő folyamatot és hangsúlyozták, hogy házi karanténba kell vonulnia. Valószínűleg nem hitt a teszteredménynek, ugyanis pár óra múlva újra elment a tesztelésre. Újfent pozitív eredményt kapott kézhez. A tesztelést végző dolgozók a felismerést követően azonnal jelentették az esetet a rendőrségen,“ tájékoztatott Slivka, majd hozzátette, hogy nyomozást indítanak emberre veszélyes fertőző betegség terjesztésének vádjával.

Hasonló eset történt a kisszebeni (Sabinov) járás-beli Tarca (Torysa) községben. „A gyanúsított két tesztelési helyszínen is teszteltette magát, mindkét esetben pozitív volt. Ahelyett, hogy házi karanténba vonult volna, ittas állapotban járt-kelt a faluban,“ mondta a szóvivő. Malackában (Malacky) öt pozitív eredménnyel rendelkező személy teszteltette magát újra. Ezek a lakosok a Regionális Közegészségügyi Hivatalba lesznek bejelentve. Az egyik poprádi (Poprad) tesztelési ponton egy férfi kiáltozott és lázította az embereket, hogy ne teszteltessék magukat. Slivka tájékoztatása szerint ezzel megsértette a közegészség védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvényt, és a közegészségügy területén szabálysértést követett el. A szabálysértésért pénzbírságot szabott ki neki a rendőrség. A közlekedés szombaton nagyobb bonyodalmak nélkül folyt. Pozsony, Kassa és Nyitra városokban az autós tesztelés iránti hatalmas érdeklődés miatt forgalmi dugók alakultak ki. „A biztonságra továbbra is a rendőrök felügyelnek és irányítják a forgalmat,” zárta le Slivka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.