2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Július 24. 15:57, péntek | Világ
Forrás: index.hu, hvg.hu

Több mint 70 újságíró távozik az Index szerkesztőségéből

Több mint 70 újságíró távozik az Index szerkesztőségéből

Az Index.hu saját weboldalán közölte a hírt, mely szerint a szerkesztőség vezetőségének három kulcsembere péntek délután benyújtotta felmondását. A távozók létszáma a nap folyamán 70-re emelkedett.

Az Index, ahogy eddig ismertük – független és színvonalas hírportál – a mai nappal megszűnik létezni. A helyzet pénteken tetőzött, de már a hét folyamán sejteni lehetett, hogy nagy a feszültség a szerkesztőségben. Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke a szerdán kirúgta Dull Szabolcsot, a lap főszerkesztőjét. Ez a döntés rázta meg a szerkesztőség többi tagját, akik nyílt levélben álltak ki volt főnökük mellett és az igazgatóságtól követelték, hogy térhessen vissza korábbi pozíciójába. Bodolai pénteken nem mutatkozott az Index épületében, amit azzal magyarázott, hogy aggódik a saját biztonsága miatt, ezért inkább nem jelenik meg az utcán.

Az Index munkatársai Dull elbocsátását a hatalom beavatkozásának vélik a szerkesztőség szerkezetébe, ami szerintük egy független hírportálnál megengedhetetlen. Úgy érzik, a lapnál már nem adottak a független működés alapelvei, ezért inkább távoznak.

Az újságírók pénteken könnyek között búcsúztak egymástól és munkahelyüktől.

Fotók: index.hu

Címkék: index, média

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.