2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Június 09. 08:41, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos.

Szíriai menedékkérő az a támadó, aki csütörtökön a kelet-franciaországi Annecy városában késsel legalább öt embert, köztük négy gyermeket megkéselt.
A BFM televízió a honlapján azt írja, hogy a szíriai 1991-ben született. Tavaly novemberben nyújtott be menedékkérelmet, miután legálisan lépett francia területre. Azóta Svédországban menekültstátuszt kapott. A hatóságok korábban hét sérültről, köztük hat gyermekről számoltak be. A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos. A támadás pontos körülményei és a lehetséges indítékról szóló információk egyelőre nem ismertek.
Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi hálózaton méltatta a rohamrendőrség "nagyon gyors beavatkozását". Élisabeth Borne francia miniszterelnök is a helyszínre utazott. Emmanuel Macron francia elnök "abszolút gyávaságnak" minősítette az Annecy-i támadást. "Gyerekek és egy felnőtt küzd az életéért. A nemzet sokkos állapotban van" - mondta. Antoine Armand helyi képviselő a Twitteren azt írta, hogy a támadás, amelyet "aljasnak" nevezett, egy játszótéren történt. A párizsi nemzetgyűlés tagjai felfüggesztették a vitát, hogy egyperces csenddel emlékezzenek a támadás áldozataira.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.