2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 17. 18:15, péntek | Bulvár
Forrás: Blikk / Világgazdaság

Tizenegy éve élt illegálisan Thaiföldön egy magyar nő, de csak most tartóztatták le

Tizenegy éve élt illegálisan Thaiföldön egy magyar nő, de csak most tartóztatták le

Az idős magyar hölgy története roppant érdekes. Legalábbis az volt, míg a thaiföldi hatóságok észre nem vették, hogy 2009 óta lejárt vízummal él az országban. Elmondása szerint ottfelejtette magát.

A thethaiger.com thaiföldi honlap tudósítása szerint a hölgy 2009 novemberében érkezett turistaként az országba a férjével és nem foglalkozott azzal, hogy a tartózkodási engedélyét meghosszabbítsa. Az pedig 2010. februárjában lejárt. Ám ők olyan jól érezték magukat, hogy nem akartak hazajönni.

A hölgy az egyik legkedveltebb turistaközpontban, Koh Samui szigetén telepedett le, Bophut városában. Néhány hete szomorú eseményre került sor, a nő férje elhunyt. A gyászoló hölgy bánatában fel-alá sétált a tengerparton, mire a hatóságok megállították és a papírjait kérték. Ekkor derült ki, hogy már 2009 óta illegálisan, vízum nélkül tartózkodik a szigeten, így azonnal letartóztatták. A hírről a Világgazdaság számolt be. Az ottani törvények alapján a hölgy 20 ezer bath büntetést fizetett, valamint akár tíz évre kitilthatják az országból.

A Blikk egyik olvasója, aki évekig élt hivatalosan Thaiföldön, elmondta, hogy ez nem egyedi eset, több ilyen kint élő magyarról tudott. De nemcsak öregekről, hanem jó néhány bűnözőről is. Ugyanakkor más nemzetiségről sokkal több ilyen esetről hallott annak idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.