2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 06. 11:26, kedd | Világ
Forrás: Apple / The Verge

Tízből kilenc Apple-alkalmazott otthonról dolgozna

Tízből kilenc Apple-alkalmazott otthonról dolgozna

Az almás cég munkatársai nem rajonganak a hibrid munkavégzésért. Kilencven százalékuk inkább otthonról melózna.

Június elején az Apple dolgozóinak egy része már jelezte, hogy nem akar visszatérni az irodáiba. A társaság vezetőinek döntése alapján szeptembertől minden munkatársnak minden héten legalább 3 napot az irodájában kellene töltenie, azonban az érintettek egy része sokkal rugalmasabb jövőbeli munkavégzést szeretne. A menedzsment határozata értelmében minden olyan személy, aki otthonról akar tevékenykedni, meg is teheti majd ezt.

Most a The Verge azt írta, hogy egy belső felmérésben a kaliforniai óriáscég alkalmazottainak kereken 90 százaléka nyilatkozta azt, hogy tartósan szeretne otthonról tevékenykedni. A megkérdezettek attól tartottak, hogy aki nem egyezik bele a hibrid munkavégzésbe, azt könnyen kirúghatják.

A belső felmérés érdekessége, hogy azt június elején az Apple menedzsmentjének engedélye nélkül végezték el egy Slack-csatorna bevonásával és több mint ezer ember nyilvánította ki a véleményét. Bár a szám kicsinek tűnik, különösen annak tükrében, hogy az Apple 147 000 személyt foglalkoztat, mégis fontos visszajelzéseket adott. A válaszolók 58,5 százaléka mondta például azt, hogy aggódik azért, hogy néhány kollégája a nem kellően rugalmas munkalehetőségek miatt hagyja majd el a társaságot. 36,7 százalékuk pedig úgy vélte, előbb vagy utóbb azért kell felmondania, mert a menedzsment nem lesz kellően rugalmas ezekben a kérdésekben. A dolgozók ugyanakkor becsülték, hogy az Apple vezetői legalább a hibrid munkavégzést biztosítani akarják.

A vállalat megerősítette, hogy a felmérés és a tiltakozások ellenére sem áll el a tervétől. Deirdre O'Brien menedzser egy belső videóban azt hangsúlyozta, hogy az emberek személyes együttműködése alapvető fontosságú az Apple kultúrája és jövője szempontjából. A termékeik és a szolgáltatásaik mind ennek a személyes kooperációnak az eredményei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.