2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Április 25. 17:05, kedd | Rendőrségi
Forrás: Noviny.sk

Tisztítószert ivott egy 12 éves lány Besztercebányán

Tisztítószert ivott egy 12 éves lány Besztercebányán

Az általános iskolában az osztálytársak víz helyett Savo-t öntöttek egy diáknak. A hatodik osztályos tanuló tudtán kívül itta meg a tisztítószert.

Elsőként a tvnoviny.sk portál számolt be a balesetről. A rendőrség megerősítette a JOJ TV-nek, hogy bejelentést kaptak az esetről, amely jelenleg még vizsgálat alatt áll. A diákot a besztercebányai gyermekkórházba kellett szállítani. „Az ügyben büntetőfeljelentés érkezett, testi sértés elkövetésének gyanúja miatt” – közölte a rendőrség a közösségi oldalon.

Arról, hogy „nem helyénvaló tréfáról” van szó, csak a tények megfelelő ellenőrzése után lehet majd beszélni – közölte a rendőrség a tanulók tetteinek lehetséges magyarázatával kapcsolatban. Az eset az utolsó órán történt, a tanulók a takarítónő készleteiből lopták a tisztítószert.

A Pieninská általános iskola cáfolja, hogy sokáig zaklatták volna azt a lányt, aki tudtán kívül folyékony fertőtlenítőszert ivott az iskolában. Erről a TASR-t Miroslav Strelec tájékoztatta a polgármesteri hivatalból, mondván, hogy az iskola az eset után igazolta a történteket.

"A takarításhoz használt tisztítószerekhez nem jutnak hozzá a tanulók. Olyan helyiségekbe vannak elzárva, ahová a gyerekeknek nincs bejárásuk" - közölte az önkormányzat. Az eset kapcsán az iskola tagadja, hogy a lányt régebben már zaklatták volna az osztálytársai. A rendőrségi nyomozás végéig nem nyilatkozik bővebben az esetről. "

A Besztercebánya város fennhatósága alá tartozó általános iskolákban semmilyen körülmények között nem tolerálják a zaklatást. A legkisebb célzásra is minden általános iskola igazgatója azonnal intézkedik és megoldja a helyzetet" - tette hozzá Jana Odrobiňáková, a tanintézet vezetője.

"Tegnap a gyermeksürgősségi osztályon egy 12 éves kislányt kezeltek, aki klór alapú tisztítószert nyelt. A fül-orr-gégészeti vizsgálat nem mutatott ki nyálkahártya károsodást. Ma gasztrofibroszkópos vizsgálaton vesz részt, hogy kizárják az emésztőrendszeri károsodást. Állapota stabil, élete nincs veszélyben" - tájékoztatott a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház.

Forrás: noviny.sk

Címkék: baleset, SAVO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.