2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Április 25. 17:05, kedd | Rendőrségi
Forrás: Noviny.sk

Tisztítószert ivott egy 12 éves lány Besztercebányán

Tisztítószert ivott egy 12 éves lány Besztercebányán

Az általános iskolában az osztálytársak víz helyett Savo-t öntöttek egy diáknak. A hatodik osztályos tanuló tudtán kívül itta meg a tisztítószert.

Elsőként a tvnoviny.sk portál számolt be a balesetről. A rendőrség megerősítette a JOJ TV-nek, hogy bejelentést kaptak az esetről, amely jelenleg még vizsgálat alatt áll. A diákot a besztercebányai gyermekkórházba kellett szállítani. „Az ügyben büntetőfeljelentés érkezett, testi sértés elkövetésének gyanúja miatt” – közölte a rendőrség a közösségi oldalon.

Arról, hogy „nem helyénvaló tréfáról” van szó, csak a tények megfelelő ellenőrzése után lehet majd beszélni – közölte a rendőrség a tanulók tetteinek lehetséges magyarázatával kapcsolatban. Az eset az utolsó órán történt, a tanulók a takarítónő készleteiből lopták a tisztítószert.

A Pieninská általános iskola cáfolja, hogy sokáig zaklatták volna azt a lányt, aki tudtán kívül folyékony fertőtlenítőszert ivott az iskolában. Erről a TASR-t Miroslav Strelec tájékoztatta a polgármesteri hivatalból, mondván, hogy az iskola az eset után igazolta a történteket.

"A takarításhoz használt tisztítószerekhez nem jutnak hozzá a tanulók. Olyan helyiségekbe vannak elzárva, ahová a gyerekeknek nincs bejárásuk" - közölte az önkormányzat. Az eset kapcsán az iskola tagadja, hogy a lányt régebben már zaklatták volna az osztálytársai. A rendőrségi nyomozás végéig nem nyilatkozik bővebben az esetről. "

A Besztercebánya város fennhatósága alá tartozó általános iskolákban semmilyen körülmények között nem tolerálják a zaklatást. A legkisebb célzásra is minden általános iskola igazgatója azonnal intézkedik és megoldja a helyzetet" - tette hozzá Jana Odrobiňáková, a tanintézet vezetője.

"Tegnap a gyermeksürgősségi osztályon egy 12 éves kislányt kezeltek, aki klór alapú tisztítószert nyelt. A fül-orr-gégészeti vizsgálat nem mutatott ki nyálkahártya károsodást. Ma gasztrofibroszkópos vizsgálaton vesz részt, hogy kizárják az emésztőrendszeri károsodást. Állapota stabil, élete nincs veszélyben" - tájékoztatott a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház.

Forrás: noviny.sk

Címkék: baleset, SAVO

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen