2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 04. 11:24, szombat | Világ
Forrás: Bloomberg

Tim Cook napjai meg vannak számlálva az Apple-nél

Tim Cook napjai meg vannak számlálva az Apple-nél

A cégvezető minden bizonnyal utolsó, nagy termékbejelentésére készül. Nem újkeletű a hír, hiszen Cook már Steve Jobs betegsége alatt is vezette az almás céget.

Hivatalosan csak 2011. augusztus 24-én nevezték ki az Apple vezérigazgatójának. Cook áprilisban valószínűtlennek nevezte, hogy még tíz évig betöltse a pozícióját, annak ellenére, hogy nagyszerűen érzi magát abban és jelenleg nincs konkrét időpont kijelölve a távozására. Mark Gurman, a Bloomberg jól értesült szerkesztője már tavaly év végén olyan információ birtokába jutott, hogy a társaság az üzletember lehetséges utódját és a vezetők új generációját keresi, akik a jövőben a különböző pozíciókat betölthetik.

Gurman most kifejtette, hogy a menedzser az elmúlt időszakban számos munkatársának elmondta, hogy lassan felkészül a cégtől való távozásra és az elektromos autó megjelenését már nem fogja felügyelni. A szerkesztő közölte, hogy az Apple berkeiben az a vélemény terjed, hogy a vezérigazgató már csak egy nagy új termékkategóriát jelent majd be és az a kiterjesztett valóság szemüvegeké lesz.

Az első modellt jövőre bemutathatja a vállalat és vegyes (kevert) valóság szemüveg lesz. Azt követheti néhány éven belül az igazi kiterjesztett valóság készülék, és annak bemutatása után távozhat Cook. Gurman annak időpontját legkorábban 2025-re, legkésőbb 2028-ra tette.

Bár a menedzser korántsem olyan karizmatikus vezető, mint amilyen egykor Steve Jobs volt, de pénzügyi szempontból rendkívül jó munkát végzett. Az Apple az ő irányításával lett 2018-ban a világ első olyan tőzsdén bejegyzett cége, amelynek az értéke meghaladta az 1000 milliárd dollárt. 2019-ben az értéke már 2000 milliárd dollár volt, míg jelenleg közel 2500 milliárd dollár. Ez hétszer nagyobb a hivatalba lépésekor regisztrált értéknél. Az ő nevéhez fűződik a viselhető termékek, például az Apple Watch és az AirPods bevezetése. A lecke tehát fel lesz adva az utód számára - bárkit is nevezzenek majd ki.

Címkék: apple, Tim Cook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.