2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2022. December 15. 21:43, csütörtök | Helyi
Forrás: ma7.sk

Térdműtéteket segítő robot a dunaszerdahelyi kórházban

Térdműtéteket segítő robot a dunaszerdahelyi kórházban

A térdízület cseréjében segítő ROSA (Robotic Orthopaedic Surgery Assistant) a múlt héttől áll rendelkezésére a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház orvosainak, ill. ortopédusainak.

Közép- és Kelet-Európában először ültettek be egy páciensnek robotikusan teljes térd-endoprotéziseket. A robotot kezelő orvosok hosszú követelményrendszert teljesítettek a gép használata előtt.

A robot elsősorban az egészségügyi ellátás színvonalának emelését, valamint a betegek elégedettség-érzetét hivatott biztosítani. A gépet jövőre a pozsonyi Bory kórháznak is kölcsönzik - nyilatkozta a Svet zdravia hálózat szóvivője, Tomáš Kráľ.

Beszédében kifejtette, hogy ez nem mindennapi esemény a dunaszerdahelyi kórház életében sem, hiszen eddig általában regionális, esetenként országos szinten szokták emlegetni az intézményt, most azonban európai viszonylatban is jelentős áttörést értek el.

“Megtiszteltetés, hogy Almási József és csapata törekvő munkájával Európa térképére helyezte a dunaszerdahelyi kórházat, valamint köszönet a Svet zdravia hálózatnak és a Zimmer Biomet cégnek is” - mondta Bock Sylvia, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 30. 11:01, kedd | Helyi

DS: Tervezett áramszünet várható a jövő héten

2024. augusztus 06-án, az elosztórendszer létesítményein vagy azok védelmi sávjaiban tervezett munkálatok miatt áram nélkül maradnak egyes utcák Dunaszerdahelyen.