2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2022. December 15. 21:43, csütörtök | Helyi
Forrás: ma7.sk

Térdműtéteket segítő robot a dunaszerdahelyi kórházban

Térdműtéteket segítő robot a dunaszerdahelyi kórházban

A térdízület cseréjében segítő ROSA (Robotic Orthopaedic Surgery Assistant) a múlt héttől áll rendelkezésére a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház orvosainak, ill. ortopédusainak.

Közép- és Kelet-Európában először ültettek be egy páciensnek robotikusan teljes térd-endoprotéziseket. A robotot kezelő orvosok hosszú követelményrendszert teljesítettek a gép használata előtt.

A robot elsősorban az egészségügyi ellátás színvonalának emelését, valamint a betegek elégedettség-érzetét hivatott biztosítani. A gépet jövőre a pozsonyi Bory kórháznak is kölcsönzik - nyilatkozta a Svet zdravia hálózat szóvivője, Tomáš Kráľ.

Beszédében kifejtette, hogy ez nem mindennapi esemény a dunaszerdahelyi kórház életében sem, hiszen eddig általában regionális, esetenként országos szinten szokták emlegetni az intézményt, most azonban európai viszonylatban is jelentős áttörést értek el.

“Megtiszteltetés, hogy Almási József és csapata törekvő munkájával Európa térképére helyezte a dunaszerdahelyi kórházat, valamint köszönet a Svet zdravia hálózatnak és a Zimmer Biomet cégnek is” - mondta Bock Sylvia, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:33, vasárnap | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Június 20. 10:01, csütörtök | Helyi

Késéssel kell számítani egyes Leo Express járatokon a hétvégén

A Leo Express tájékoztatja az utasokat, hogy a vasúti síneken történő munkálatok miatt 2024. június 22-23-án a Lég - Úszor szakaszon 9:50-14:10 között vonatpótló buszjáratokat vezetnek be.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 05. 15:51, szerda | Helyi

A Duna felső részénél csökkenni, az alsónál viszont emelkedni fog a vízszint

Pozsonyban a tartós esőzésekből eredő áradások miatt másodfokú, a dunaszerdahelyi járásban első szintű hidrológiai figyelmeztetés van érvényben.