2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 06. 13:58, kedd | Tech
Forrás: TECHRADAR

Te is fiam, Brútusz: íme az elektromos Hummer

Te is fiam, Brútusz: íme az elektromos Hummer

A cég eddig arról volt híres, hogy az általuk kínált gépkocsikhoz érdemes volt rögtön egy benzinkutat is beszerezni, de a Hummer-t is elérte a változás szele. Az elektromos szörnyeteg azonban nem olcsó mulatság.

Még február elején érkezett a hír, hogy a GM 2035-re váltana teljesen elektromos autókra, vagyis az előttünk álló nagyjából másfél évtizedben kezdenék meg az új korszakot. Ennek részeként dobják piacra az e-Hummert, amelynek piaci megjelenése azonban még várat magára.

A most bemutatott modell teljes hivatalos neve 2024 Hummer EV SUV, amely már jelzi, hogy az idei évben hiába várunk a debütálásra. Egyelőre bizonyos technikai részleteket, a külsőt, valamint a várható összeállításokat és az ehhez kapcsolódó kereskedelmi árakat árulták el a nagyközönségnek, ebből azonban már képet alkothatunk arról, hogy mire számíthatunk ezen a területen. A gyártó bejelentésében elhangzik, hogy az amúgy igencsak méretes jármű egy 830 lóerős elektromos motort kap, mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-s sebességre, miközben a hatótáv 400 és 480 km között lesz. A nagy méret miatt helyet kapott a listán az úgynevezett „rák üzemmód” is, ennek révén mind a négy kerék elfordítható, vagyis átlósan is tudunk majd mozogni a monstrummal, ami nagy mértékben megkönnyítheti a parkolást.

A tervek szerint az első példányokat 2023-ban kezdik majd értékesíteni, jelenleg mindössze az előrendelési opció él az érdeklődők számára. A városi terepjáró változatot 110 ezer dollár körüli áron adják majd, ez viszont az Edition 1 ára lesz, amelyhez egy extrém-offroad csomag is elérhető lesz. Az alapmodell ára ennél kedvezőbb lenne, a 80 ezer dolláros tétel azonban még mindig nagyon jelentős, nem beszélve arról, hogy ez utóbbi várhatóan csak 2024-ben jelenik majd meg a piacon. Az autó a szintén tervezett e-pickup testvére lenne, a pickup viszont nagyobb akkumulátort kapna, ezzel fél másodperccel gyorsabb lesz a 100 km/h-s iram elérése, amit kereken 1000 lóerő, illetve 500 km feletti hatótáv egészítene ki.

A hagyományos modellek gyártását a cég még 2010-ben állította le, az újraélesztésről eredetileg még 2019 elején döntöttek házon belül, amit azzal indokolnak, hogy ők is látnak fantáziát az e-terepjárókban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 11:52, hétfő | Tech

Íme a moduláris laptop, amelyen kedvünk szerint változtathatunk

Márciusi cikkünkben már hírt adtunk egy moduláris laptop tervéről, azóta több fontos részlet is felszínre került. A Framework cég kezdeményezésének célja egy igazi összerakható laptop elkészítése volt.

2021. Április 08. 17:52, csütörtök | Tech

A befektetések előrejelzésében a mesterséges intelligencia lehet a jövő

Lassan, de biztosan kezd világossá válni, hogy nem létezik olyan felkészült befektetési szakember, amelyik pontosabb előrejelzéseket tudna adni, mint ennek a cégnek az AI-szoftvere.

2021. Április 08. 17:43, csütörtök | Tech

Hipermodern kiegészítőkké váltak a szájmaszkok

Az elektronikus piac nem maradt ki sokáig a koronavírus okozta járvány elleni harcból, és persze, a profitot sem szabad elfelejteni.

2021. Április 05. 12:26, hétfő | Tech

Faforgácsból készítettek 3D-nyomtatású környezetbarát építkezési anyagot

Ezek az ún. biokompozitok akár a jövő építészeti alapanyagai is lehetnek. Az új technológiát a Bécsi Műszaki Egyetem és az egyik legnagyobb európai fafeldolgozó vállalat, a HS Timber Group fejlesztette ki.