2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 17. 16:04, szerda | Koronavírus
Forrás: TASR

Szlovákiában már 19 fekete besorolású járás van: Íme a legkockázatosabb helyek

Szlovákiában már 19 fekete besorolású járás van: Íme a legkockázatosabb helyek

Szlovákiában jelenleg már 19 járás van, ahol a COVID-19 terjedésének legnagyobb a veszélye.

A fekete, azaz a negyedik fázisba tartozó járások közé tartozik a Báni, a Gyetvai, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Galgóci, az Illavai, a Túrócszentmártoni, a Nyitrai, a Vágújhelyi, a Simonyi, a Pőstyéni, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Vágsellyei, a Szinnai, a Nagyszombati, a Garamszentkereszti, az Aranyosmaróti és a Zólyomi járás.

A kormány a szerdai online ülésén jóváhagyta a járások aktuális kockázat szerinti besorolását, amely hétfőtől (február 22.) lép érvénybe. A vörös, azaz a harmadik fázisba sorolódik a legtöbb járás: a Besztercebányai, a Selmecbányai, a Pozsonyi I-IV, a Breznóbányai, a Nagybiccsei, az Alsókubini, a Gölnicbányai, a Homonnai, a Késmárki, a Komáromi, a Kassai I-IV, a Kassa-vidéki, a Korponai, a Lévai, a Lőcsei, a Malackai, a Mezőlaborci, a Nagymihályi, a Miavai, a Námesztói, az Érsekújvári, a Bazini, a Poprádi, a Vágbesztercei, az Eperjesi, a Privigyei, a Puhói, a Rimaszombati, a Rózsahegyi, a Szenci, a Szenicei, a Szakolcai, a Szobránci, az Iglói, a Nagytapolcsányi, a Tőketerebesi, a Trencséni, a Stubnyafürdői, a Turdossini, a Nagykürtösi, a Varannói, a Zsarnócai és a Zsolnai járás. A piros, azaz a második fázisba tíz járás tartozik: a Bártfai, a Csacai, a Kiszucaújhelyi, a Liptószentmiklósi, a Losonci, a Poltári, a Kisszebeni, az Ólublói, a Sztropkói valamint a Felsővízközi járás.

Az egészségügyi minisztérium információja alapján a COVID automata regionális szintjén belül az érvényes, hogy az iskolák a fekete járásokban be vannak zárva, a vörös járásokban a regionális tisztifőorvos ajánlása alapján nyitnak meg, a piros és rózsaszín járásokban pedig nyitva vannak. A negatív teszteredmény érvényessége munkahelyen a fekete és vörös járásokban 7, a piros járásokban 14 és a rózsaszín járásokban 21 nap. A fekete járásokban tilos a járásba való be- és kilépés. A vörös, piros és rózsaszín járásokban csak hét napig érvényes teszteredménnyel lehetséges a járások közötti mozgás.

Címkék: covid térkép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.