2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Június 16. 09:03, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Szlovákiában egyelőre nem emelkednek az energiaárak

Szlovákiában egyelőre nem emelkednek az energiaárak

Az energiaválság elleni intézkedések évente több milliárd eurójába kerülnek a költségvetésnek. Ha a következő kormány folytatni akarja ezt a támogatást, akkor valahonnan elő kell teremtenie a pénzt - mondta Ódor Lajos.

A szlovákoknak egyelőre nem lesz drágább az energia. A szakértői kormány a Szlovák Villamos Művekkel kötött memorandum folytatására számít. Ezt Ódor Lajos miniszterelnök mondta a JOJ televízió Na hrane című vitaműsorában.

Az energiaválság elleni intézkedések évente több milliárd eurójába kerülnek a költségvetésnek. Ha a következő kormány folytatni akarja ezt a támogatást, akkor valahonnan pénzt kell szereznie - mondta Ódor. "Célzottabb módon kell ezt megtenni. Az alacsony jövedelműek számára valószínűleg lesz némi segítség, de a magasabb jövedelmi kategóriák számára valószínűleg nem engedhetjük meg magunknak a következő időszakban" - mondta, hozzátéve, hogy a következő kormány számára előkészítenek néhány intézkedést.

Az élelmiszer-inflációval kapcsolatban az Ódor kormány szeretné megvizsgálni az élelmiszer-előállítási láncot a gazdáktól a kereskedőkig. Tudni akarja, hogy vannak-e indokolatlan árrések. A kormányfő rámutatott, hogy az élelmiszerárak maximalizálása vagy az élelmiszerárak csökkentése nem működik. Ezek nem jó és nem is célzott intézkedések - mondta.

A bizalmi szavazás után egy szakértő kormánynak nemcsak reális, hanem kiegyensúlyozott költségvetést kell készítenie. A miniszterelnök ezt korlátozónak tartja. "Jövőre költségvetést készítünk, és mivel nincs sok pénz, megpróbálunk segíteni a leginkább rászoruló családokon. Annyi pénz nem lesz, hogy mindenkinek mindenhol tudjunk segíteni" - jegyezte meg Ódor. A kormány szakértői célzott intézkedéseket terveznek. A közeljövőben segítséget kíván nyújtani a gondozóknak, a szociális szolgálatoknak vagy azoknak a szülőknek, akiknek nevelőszülőknél van a gyermekük.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy az államnak "meg kell húznia a nadrágszíjat, mert ez nem mehet így tovább". "Az út, amelyen járunk, a falnak megy. Jó lenne tehát letérni róla" - mondta a miniszterelnök.

Forrás: teraz.sk

Címkék: áram, energia, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.