2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 17. 11:22, péntek | Kzélet
Forrás: aktuality.sk

Szlovákia átadja Ukrajnának a MiG-29-es vadászgépeit

Szlovákia átadja Ukrajnának a MiG-29-es vadászgépeit

Az ukrán elnök kérte a vadászrepülőgépek adományozását.

Szlovák vadászgépek fogják védeni az Ukrajna feletti légteret. A kormány ma rendkívüli online ülésen döntött arról, hogy 13 MiG-29-es vadászgépünket átadja Ukrajnának - jelentette be sajtótájékoztatón Eduard Heger miniszterelnök. Ezt Lengyelországgal együtt tesszük, amely négy ilyen típusú gépet akar átadni keleti szomszédunknak.

"A kormány ma egyhangúlag jóváhagyta azt a nemzetközi megállapodást, amelynek alapján úgy döntött, hogy a Migeket és a Kub légvédelmi rendszer egy részét Ukrajnának adja" - mondta Heger, hozzátéve, hogy ez egy alkotmányosan tiszta döntés volt.

Hangsúlyozta azt is, hogy a vadászgépeket a civilek védelmére, nem pedig támadásra fogják használni. A MiG-29-es vadászgépeket az ukrán hadsereg cirkálórakéták lelövésére használja. Szlovákiát a szövetségeseknek 900 millió euróval kellene kárpótolniuk a vadászgépekért.

forrás: aktuality.sk

Címkék: MIG, ukrajna, vadászgépek

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 10:14, csütörtök | Kzélet

Csütörtökön kissé romlik az időjárás, többnyire felhős lesz az ég

A hőmérséklet 22 és 27 Celsius-fok közé emelkedik majd.

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

2023. Május 31. 22:07, szerda | Kzélet

SÓLYMOS: Összefogunk Dzurindával

Teljesen meg kell változtatnunk a politikai kultúrát. Nem jutunk messzire azzal, amit ez a politikai gárda hozott – mondta Sólymos László, a Híd 2023 elnöke a TASR-nek.

2023. Május 31. 07:59, szerda | Kzélet

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Az Európai Unió, az eurózóna és a Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket kapunk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetének javítására - jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök.