2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Március 17. 11:22, péntek | Kzélet
Forrás: aktuality.sk

Szlovákia átadja Ukrajnának a MiG-29-es vadászgépeit

Szlovákia átadja Ukrajnának a MiG-29-es vadászgépeit

Az ukrán elnök kérte a vadászrepülőgépek adományozását.

Szlovák vadászgépek fogják védeni az Ukrajna feletti légteret. A kormány ma rendkívüli online ülésen döntött arról, hogy 13 MiG-29-es vadászgépünket átadja Ukrajnának - jelentette be sajtótájékoztatón Eduard Heger miniszterelnök. Ezt Lengyelországgal együtt tesszük, amely négy ilyen típusú gépet akar átadni keleti szomszédunknak.

"A kormány ma egyhangúlag jóváhagyta azt a nemzetközi megállapodást, amelynek alapján úgy döntött, hogy a Migeket és a Kub légvédelmi rendszer egy részét Ukrajnának adja" - mondta Heger, hozzátéve, hogy ez egy alkotmányosan tiszta döntés volt.

Hangsúlyozta azt is, hogy a vadászgépeket a civilek védelmére, nem pedig támadásra fogják használni. A MiG-29-es vadászgépeket az ukrán hadsereg cirkálórakéták lelövésére használja. Szlovákiát a szövetségeseknek 900 millió euróval kellene kárpótolniuk a vadászgépekért.

forrás: aktuality.sk

Címkék: MIG, ukrajna, vadászgépek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.

2024. Február 19. 09:16, hétfő | Kzélet

Időjárás: Miért tűnik a február inkább áprilisnak?

Február végén várhatóan hűvösebb levegő érkezik Szlovákia területére. Az azonban még nem világos, hogy milyen mértékű lehűlés várható.

2024. Február 09. 10:24, péntek | Kzélet

A Parlament elfogadta a Büntető Törvénykönyv módosítását

A módosítás, amelyet a Parlament rövidített jogalkotási eljárás keretében tárgyalt, többek között a Különleges Ügyészi Hivatal megszüntetését hivatott eredményezni.

2024. Január 30. 13:24, kedd | Kzélet

Az egészségügyi tárca adatgyűjtést készít a maximális várakozási időkről

2024 első negyedévében kerül sor a műszaki megvalósításra, a képzésre és a hibakeresésre. A második negyedévben folytatódik az adatgyűjtés, a tárca magyarázata szerint már megfelelő minőségben.