2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 17. 10:50, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Szlovák nyelvvel és irodalommal zárul az írásbeli érettségi

Szlovák nyelvvel és irodalommal zárul az írásbeli érettségi

Az érettségi hét pénteken teszttel és esszével zárul szlovák nyelvből és szlovák irodalomból, valamint ukrán nyelvből és irodalomból a nemzeti kisebbségek iskoláinak tanulói számára.

"Szlovák nyelv és irodalomból körülbelül 1600 diák fog érettségizni" - közölte a TASR-rel az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium kommunikációs és marketingosztálya. Ukrán nyelv és irodalomból 28 végzőst várnak.

Az írásbeli érettségi vizsgák hetét március 14-én, kedden a szlovák nyelv és irodalomból teszt és esszéfeladat nyitotta meg. Az idei tanévben több mint 41 ezer diák iratkozott be az érettségi vizsgára. Szerdán (március 15-én) az érettségizők idegen nyelvből tettek írásbeli érettségi vizsgát. Csütörtökön (március 16-án) pedig több mint 5 100 tanuló tett írásbeli érettségi vizsgát matematikából.

Azoknak a tanulóknak, akik a héten nem tudták letenni az írásbeli tesztből és esszéből álló érettségi vizsgát, alternatív időpontot biztosítanak április 3-5. között, valamint április 12-én.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 10:14, csütörtök | Kzélet

Csütörtökön kissé romlik az időjárás, többnyire felhős lesz az ég

A hőmérséklet 22 és 27 Celsius-fok közé emelkedik majd.

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

2023. Május 31. 22:07, szerda | Kzélet

SÓLYMOS: Összefogunk Dzurindával

Teljesen meg kell változtatnunk a politikai kultúrát. Nem jutunk messzire azzal, amit ez a politikai gárda hozott – mondta Sólymos László, a Híd 2023 elnöke a TASR-nek.

2023. Május 31. 07:59, szerda | Kzélet

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Az Európai Unió, az eurózóna és a Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket kapunk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetének javítására - jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök.