2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Október 19. 23:29, szerda | Sport
Forrás: samorin.sk

Szlovák Kupa: Az STK Somorja kiejtette a Zsolnát!

Szlovák Kupa: Az STK Somorja kiejtette a Zsolnát!

A mérkőzés összefoglalóját a somorja.sk városi portál tette közzé. A jó hangulatú, vérbeli lokálpatrióta írást változtatás nélkül tesszük közzé.

Bravóóóóóó STK Somorja! A Szlovák Kupa 4. fordulójában a srácok teljesen megérdemelten 2-1-re legyőzték a Zsolnát. A kék – fehérek remek játékot mutattak be. Maximálisan harcoltak, küzdöttek, a szívüket ott hagyták a pályán. Aki ott volt a Pomléban, nagyon sokáig fog emlékezni erre a meccsre!

A több mint ötszáz néző az első perctől kezdve remek találkozót látott. Már a hetedig percben közel voltak a somorjaiak a gólhoz, Szolgai Máté lövése a kapufáról vágódott ki. Ezután a vendégek kerültek fölénybe, és többször megszerezhették volna a vezetést. De a kapunkban a fantasztikus Gyurákovics Erik állt és a srácok többször is önfeláldozóan mentettek. Az első félidő is Szolgai Máté kapufájával végződött.

Közvetlenül a szünet után Csóka Bálintot küldték a tizenhatoson belül a földre a zsolnai védők, de a játékvezető érthetetlen módon nem ítélt büntetőt. Nemsokára a hazaiak Bahi fejesével harmadszor is eltalálták a kapufát. Ugyan a Zsolna enyhe mezőnyfölényben játszott, de a somorjaiak okosan, szervezetten végezték a dolgukat. A 65. percben megszületett a hazaiak megérdemelt vezetése. Csóka ugratta ki Szolgait, aki elhúzott Belko kapus mellet is és nehéz szögből betalált. Nemsokára ugyan a szlovák válogatott Ďuriš kiegyenlített, de a hazaiak nem pánikoltak, továbbra is okosan és veszélyesen játszottak. Ennek meg is lett az eredménye. Baez a földön harcolta ki a labdát Csóka Bálintnak, aki közelről nem hibázott. Ugyan a játékvezető az előrejelzett négy perc helyett hetet hosszabbított, az STK azonban már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Hosszú percig tartott az öröm a pályán és az öltözőben is. ,,A továbbjutás nagyon sokat jelent. A csapatnak, nekem, mindenkinek a klubban. Remélem, a Szlovák Kupában minél tovább menetelünk. A következő fordulóban jöjöjjön bárki, mindenkit kiverünk,” mosolygott Szolgai Máté.

STK Somorja – Zsolna 2:1 (0:0)

Góllövők: 67.Szolgai, 85.Csóka – 69.Ďuriš

STK Somorja: Gyurákovics – Pančík, Marič – Bjekič (81.Lehotský), Bahi, Jaroš – Badje, Nagy, Szolgai (69.Baez), Ferleťák (69.Bögi) – Owusu (90.Szalma), Csóka.

Nézőszám: 483

Címkék: futball, STK Somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.