2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 15. 14:19, szerda | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

A szlovákiai drogdílert, Michal Píš-t múlt vasárnap fogta el a kolumbiai rendőrség Cartagena városában. Az El Colombiano című újság rámutatott, hogy Európában négy országban keresték a 28 éves férfit.

Píš-t az Interpol is célba vette, illetve ő volt az egyik legkeresettebb bűnöző az öreg kontinensen.

A cartagenai rendőrség tájékoztatása szerint a szlovák gyanúsítottat az Interpol által kiadott elfogatóparancs alapján, egy Manga negyedben található bérházban fogták el. Hivatalosan turistaként tartózkodott Cartagenában. A kolumbiai rendőrség úgy döntött, azonnal intézkedik, mivel azt gyanították, hogy hamarosan elhagyja az országot.

Az El Universal című cartagenai lap azt írta, hogy a beavatkozást Bogotában tervezték, és azt bírósági végzés alapján Cartagenában, a kolumbiai Bűnüldözési Igazgatóság és az Interpol egyik egysége hajtotta végre.

Amint az El Tiempo lap beszámolt róla, a férfit 2022 szeptembere óta keresték Európában kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Állítólag egy 50 tagú kartell tagjaként ténykedett, amely Pozsony, Zsolna és Csehország térségében működött. Állítólag ő volt a felelős olyan tiltott anyagok, mint például a metamfetamin behozataláért és értékesítéséért.

A szlovák kolumbiai letartóztatására felhívó JOJ TV információi szerint Szlovákiában a Parketár-ügy keretén belül indítottak nyomozást ellene.

A kolumbiai hatóságok jelenleg a Szlovák Köztársaság kérelmére várnak a letartóztatott személy kiadatására. Eközben azt vizsgálják, hogy a gyanúsított felvette-e a kapcsolatot a helyi drogcsoportokkal.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 08:11, péntek | Rendőrségi

Egy olasz rendőr lelőtte kollégáját, majd magával is végzett

Egy rendőr az olasz fővárosban, Rómában csütörtökön szolgálati fegyverével agyonlőtte kollégáját. A férfi egy személygépkocsival menekült el a helyszínről, amelyben öngyilkosságot követett el.

2023. Június 02. 08:09, péntek | Rendőrségi

Egy 3 éves gyermek Vágújhelyen kiesett egy lakóház ablakából

Az anya a szomszéd szobában tartózkodott, amikor megtörtént a baleset.

2023. Június 01. 10:15, csütörtök | Rendőrségi

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Becslések szerint az ékszerek értéke 80 ezer euró volt.

2023. Május 30. 07:11, kedd | Rendőrségi

Életét vesztette egy jabloncai férfi, akinek kigyulladt a háza

A ház tulajdonosa egyedül volt az épületben.