2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Március 15. 14:19, szerda | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

A szlovákiai drogdílert, Michal Píš-t múlt vasárnap fogta el a kolumbiai rendőrség Cartagena városában. Az El Colombiano című újság rámutatott, hogy Európában négy országban keresték a 28 éves férfit.

Píš-t az Interpol is célba vette, illetve ő volt az egyik legkeresettebb bűnöző az öreg kontinensen.

A cartagenai rendőrség tájékoztatása szerint a szlovák gyanúsítottat az Interpol által kiadott elfogatóparancs alapján, egy Manga negyedben található bérházban fogták el. Hivatalosan turistaként tartózkodott Cartagenában. A kolumbiai rendőrség úgy döntött, azonnal intézkedik, mivel azt gyanították, hogy hamarosan elhagyja az országot.

Az El Universal című cartagenai lap azt írta, hogy a beavatkozást Bogotában tervezték, és azt bírósági végzés alapján Cartagenában, a kolumbiai Bűnüldözési Igazgatóság és az Interpol egyik egysége hajtotta végre.

Amint az El Tiempo lap beszámolt róla, a férfit 2022 szeptembere óta keresték Európában kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Állítólag egy 50 tagú kartell tagjaként ténykedett, amely Pozsony, Zsolna és Csehország térségében működött. Állítólag ő volt a felelős olyan tiltott anyagok, mint például a metamfetamin behozataláért és értékesítéséért.

A szlovák kolumbiai letartóztatására felhívó JOJ TV információi szerint Szlovákiában a Parketár-ügy keretén belül indítottak nyomozást ellene.

A kolumbiai hatóságok jelenleg a Szlovák Köztársaság kérelmére várnak a letartóztatott személy kiadatására. Eközben azt vizsgálják, hogy a gyanúsított felvette-e a kapcsolatot a helyi drogcsoportokkal.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen