2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Április 21. 11:41, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Szingapúrban kivégeznek egy férfit egy kiló marihuána birtoklása miatt

Szingapúrban kivégeznek egy férfit egy kiló marihuána birtoklása miatt

Kábítószer-kereskedelem miatt kötél általi halálra ítélt férfit végeznek ki a jövő héten Szingapúrban - közölték pénteken emberi jogi szervezetek.

Ez lesz az első kivégzés a városállamban az elmúlt hat hónapban - jelentette a TASR az AFP jelentésére hivatkozva.

A szingapúri nevén Tangaraju Suppiah 46 éves, és szerdán végzik ki. Ezt a börtönügyi hivatal közleménye alapján tették meg, amelyet a családja kapott, és amelyet aktivisták tettek közzé a közösségi médiában.

Tangaraju-t 2017-ben ítélték el több mint 1017,9 gramm kannabisz birtoklásáért, "összeesküvésben való részvétel (kábítószer) kereskedelmében". Halálra ítélték 2018-ban, és a fellebbviteli bíróság helybenhagyta az ítéletet. A szingapúri törvények már 500 gramm indiai kender vagy marihuána birtoklása esetén is kötelezővé teszik a halálbüntetést.

Az Amnesty International emberi jogi szervezet elítélte a szingapúri hatóságok döntését, "rendkívül kegyetlennek" nevezve azt. Az AI véleménye szerint a kivégzések végrehajtása Szingapúrban ellentétes a nemzetközi joggal.

A világ számos részén - köztük a szomszédos Thaiföldön is - a kannabisz dekriminalizálására léptek. Számos emberi jogi csoport is sürgeti Szingapúrt, hogy törölje el a halálbüntetést.

Szingapúrban vannak a világ legszigorúbb kábítószertörvényei - jegyzi meg az AFP. A szingapúri hatóságok azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a halálbüntetés továbbra is hatékony visszatartó erő a kábítószer-kereskedelemmel szemben.

Szingapúr több mint két év szünet után 2022 márciusában újraindította az akasztással történő kivégzéseket. Tavaly 11 kivégzést hajtottak végre - mindegyiket kábítószer-bűncselekmények miatt.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.