2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 18. 23:29, hétfő | Sport
Forrás: HVG • Magyar Nemzet

Szilágyi Áron világbajnok!

Szilágyi Áron világbajnok!

Szilágyi Áron nyerte a Kairóban szervezett vívó-világbajnokság férfi kard egyéni számát. A háromszoros olimpiai bajnok Maxime Pianfettit győzte le a szám döntőjében.

A harmadik olimpiai bajnoki címét tavaly Tokióban megszerző klasszis a kuvaiti Amaar Alammari elleni 15-6-os győzelemmel kezdett, majd feszültebb hangulatú mérkőzésen 15-13-mal búcsúztatta a kínai Hszü Jing-minget. A nyolcaddöntőben lendületes, határozott vívással 15-9-re nyert csapattársa, a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári András ellen, a nyolc között pedig 15-8-ra verte az olasz Pietro Torrét - írja a HVG.hu összefoglalója.

A magyar sportoló az elődöntőben Sandro Bazadze georgiai vívót győzte le. Érdekesség, hogy korábban nem egyszer mérkőzött a két vívó, Szilágyi az olimpiai elődöntőben is őt kapta, az idei Európa-bajnokságon pedig éppen a georgiai búcsúztatta a magyar fiút.

A döntőben az egész nap jó formában vívó Maxime Pianfetti volt Szilágyi ellefele, aki 6-3-ra meglépett az elején. Csakhogy azután a magyar kardozó sorozatban öt tust adott, ekkor következett a szünet, majd a pihenő után még két Szilágyi-találat esett. A francia vívó azonban nem adta fel, szívósan küzdve felzárkózott, 12-14-ről egyenlített, az utolsó találatot viszont - nagy izgalmak közepette - Szilágyi vitte be, melyet videózás után ítéltek meg neki.

Szilágyi ezzel a három olimpiai arany mellé begyűjtötte a régóta áhított egyéni VB-címet is, a bravúrt korábban ugyanis csak a csapatversenyek során sikerült kivívnia, még 2007-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.