2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Július 12. 15:20, hétfő | Kzélet
Forrás: HVG / Nyitókép: mandiner.hu

Szíjjártó nekiment az UEFA-nak

Szíjjártó nekiment az UEFA-nak

A magyar válogatott meccsein homofób rigmusokat skandált a szurkolók egy része, ezért az UEFA hárommeccses zártkapus büntetést szabott ki az MLSZ-re. Erre reagált a külügyminiszter.

„Azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése,” mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozójának szünetében újságíróknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnap tette közzé honlapján a büntetésről szóló hírt. Ebben az UEFA olyan videofelvételekre hivatkozik, amelyen magyar szurkolók szélsőséges megnyilvánulásai láthatók. Szijjártó már korábban is jelezte, hogy szánalmasnak és gyávának tartja a döntéshozatali bizottságot. „Nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés,” mondta a magyar diplomácia főnöke.

Szijjártó szerint a játékot jó futballhangulat jellemezte. Összehasonlításként elmondta, 30 ezer euróra büntették az angol szövetséget azért, mert lézerrel belevilágított egy szurkoló a dán kapus szemébe, az MLSZ meg 100 ezres büntetést kap.
„Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen,” zárta a miniszter.

Címkék: homofób, Szíjjártó, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.