2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Január 25. 15:06, szerda | Tech
Forrás: startitup.sk

Szigorít az Android, megtiltja a régi alkalmazások telepítését

Szigorít az Android, megtiltja a régi alkalmazások telepítését

Egy új korszak kezdődik az Android életében, ugyanis egy olyan lehetőség szűnik, amihez a felhasználók egy jelentős része már hozzászokott.

Az Android 14 forráskódjának legutóbbi frissítése, azt sugallja, hogy a Google a biztonság növelésén dolgozik, és ezáltal szigorítja az API-követelményeket. Mindezt abból a célból, hogy megakadályozza a felhasználók régi alkalmazások telepítését – olvasható a 9to5google portálon.

Régi alkalmazások telepítésének tilalma

A Google Play Áruház évek óta gondoskodik arról, hogy a fejlesztők naprakészen tartsák alkalmazásaikat, és ezáltal megfeleljenek az Android platform legújabb biztonsági intézkedéseinek. Most azonban minden jel arra mutat, hogy a Google teljesen megtiltja a régi alkalmazások telepítését az Android 14-es eszközökön. Más szóval, az Android 14-re frissítő felhasználók a jövőben nem fognak tudni elavult programokat telepíteni készülékeikre még alternatív forrásokból sem. Az ilyen alkalmazások telepítése teljesen le lesz tiltva. A változtatás kezdetben csak a nagyon elavult szoftvereket érinti majd, de a fokozatos szigorítást követően az Android 6.0 Marshmallow-nál korábban tervezett alkalmazásokat végleg ellehetetleníti az operációs rendszer.

Ahogyan az Engadget írja, az új szabályzat célja, hogy megakadályozza, azon rosszindulatú szoftverek véletlen telepítését, amelyek adott esetben nemkívánt érzékeny tartalomhoz juthatnak, vagy másképpen veszélyeztethetik az eszközök működését. Ez némiképp ellentmondásos lépésnek tűnhet, mivel számos felhasználó éppen a hivatalos boltokban nem elérhető, harmadik féltől származó alkalmazások ingyenes telepítése miatt vásárol Android készüléket. Így a szigorítás akár azt is eredményezheti, hogy sokan iOS eszközökre váltanak.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az említett változtatások nem érintik a régebbi operációs rendszerrel rendelkező eszközöket.

forrás: startitup.sk

Címkék: Android, Android 14, mobil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.