2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Március 04. 12:43, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

Sulík: A miniszterelnök ajánlata a Sputnik-szerződések visszavonására csak aláhúzta a kormányrekonstrukció szükségességét

Sulík: A miniszterelnök ajánlata a Sputnik-szerződések visszavonására csak aláhúzta a kormányrekonstrukció szükségességét

POZSONY, március 4. – Igor Matovič ismét bebizonyította, hogy még nem nőtt fel a feladathoz, és a Sputnik-szerződések visszavonásának belebegtetésével csak aláhúzta a kormány rekonstrukciójának szükségességét.

Ezt Richard Sulík miniszterelnökhelyettes és az SaS párt elnöke nyilatkozta. Hozzátette, hogy a kormány rekonstrukcióját nem a vakcinák körül kialakult helyzet, hanem Igor Matovič viselkedése miatt kezdeményezték. A miniszterelnök szerint az SaS állandóan visszaél a helyzettel és zsarolja az embereket és a koalíciós partnereket. „Még egy év után sem értette meg, hogy kormányozni nem lehet a Facebookon. Az egyezségek nem a partnerek besározásával, hanem a tárgyalóasztalok mögött köttetnek. Ez érvényes az adófizetők több tízmillió eurójára is, amelyet nem lehet egy nap alatt elherdálni csak úgy. Igor Matovič ismét bebizonyította, hogy még nem nőtt fel a feladathoz, legújabb bejegyzésével pedig csak még égetőbbé tette a kormány rekonstrukcióját,” magyarázta Sulík.

A kormányfő közösségi oldalán jelentette be, hogy hivatalos ajánlatot kapott a Sputnik V készítőitől, akik még ma hajlandóak megszüntetni a kétmillió vakcináról szóló szerződést. A miniszterelnök azonnali válaszra szólította fel a koalíciós partnereket és a nyilvánosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.