2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Szeptember 25. 14:39, péntek | Világ
Forrás: FRANCE BLEU ALSACE

Strasbourg: megvertek egy nőt, mert szoknyát viselt

Strasbourg: megvertek egy nőt, mert szoknyát viselt

Három férfi támadott meg fényes nappal a franciaországi Strasbourgban egy nőt, amiért szoknyát viselt. A francia rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A France Bleu Alsace rádiónak az áldozat azt mesélte, hogy hazafelé tartott, amikor az egyik férfi a háromból egyszercsak rákiáltott: „Nézzétek azt a kurvát szoknyában!” Az interjúban azt állította, hogy több mint egy tucat ember látta az incidenst, de senki sem avatkozott közbe.

Marlene Schiappa, az állampolgársági minisztérium miniszteri küldötte ellátogatott szerdán Strasbourgba, hogy beszéljen a nők közbiztonságáról. Azt üzente, hogy „Nem a szoknya felelős a támadásokért, és még kevésbé a nők. Egy nőt soha nem azért ütnek meg, mert szoknyát visel. Egy nőt azért ütnek meg, mert léteznek emberek, akik nőgyűlölők, szexisták, erőszakosak, és akik nem vesznek tudomást a törvényről és bármilyen civilizációs szabályról.” Megkérte továbbá az embereket, hogy azonnal hívják a rendőrséget, amennyiben bármiféle, nőket érő incidensnek lennének tanúi. A francia kormány szerint az eset nagyon komoly és elfogadhatatlan.

Címkék: Strasbourg, támadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.