2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 09. 20:50, szerda | Sport
Forrás: samorin.sk

STK Somorja: Történelmi siker

STK Somorja: Történelmi siker

Hatalmas az öröm Somorján, hiszen a klub 108 éves történetében először sikerült bekerülnie a Szlovák Kupa legjobb nyolc csapata közé.

A mérkőzés összefoglalója a samorin.sk városi portálon jelent meg.

Az STK Somorja 108 éves történelme során először bejutott a Szlovák Kupa legjobb nyolc csapata közé. És milyen a sors: a somorjai fociklub történelmének legnagyobb sikerét somorjai játékos hozta el a felsőcsallóközi városba. Horváth Attila kapus a rendes játékidő utolsó percében lépett pályára. A büntetőpárbaj ötödik körében megfogta Kaufman lövését és ezzel a negyeddöntőbe juttatta a nevelőegyesületét. Sokáig ünnepelte a Pomléban a négyszáz néző a kedvenceiket!

Ugyan az első félidőben mindkét oldalon több helyzet volt, de mivel az egyik kapu előtt pontatlanok voltak a somorjai játékosok, míg a másik kapuban az STK hállóőre Gyurákovics Erik remekelt, az első félidő nem hozott gólt. A szünet után a puhóiak megszerezték a vezetést, de egy percen belül Csóka Bálint egyenlített.
Döntetlen állásnál egy perccel a befejezés előtt a somorjai klub neveltje Horváth Attila állt a kapuba. Mint később kiderült, remek volt ez a somorjai taktikai húzás. Az ötödik sorozatban Kaufman lövését Horváth ,,Pocok” Attila megfogta és eldöntötte, hogy az STK továbbjutott.

A sikeres védés után mindenki Horváth Attila nyakába ugrott. Ö zokogott. Örömében. ,,Olyan ember vagyok, aki bizonyítani akar. Sajnos, eddig nem volt szerencsés az idényem, mivel a vállamban elszakadtak a szalagok. A keddi edzésen ötből megfogtam három büntetőt és ma esélyt kaptam az edzői stábtól. Bíztak bennem és nagyon örülök, hogy így alakult. Óriási feszültség robbant ki belőlem, amikor kivédtem az utolsó labdát. Pályafutásom eddigi legnagyobb sikere. Somorjaiként továbbjuttattam a somorjai csapatot. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztató szavakat. Sajnos anyu ma nem volt itt, de apu igen. Szavakkal nehéz leírni, hogy mennyire örülök a csapat sikerének,” nyilatkozta Horváth ,,Pocok” Attila.

STK Somorja – Puhó 1:1 (0:0)
4:3 büntetők után
Góllövők: 55.Csóka – 54.Holiš

STK Somorja: ŠTK Šamorín: Gyurákovics (90. Horváth) – Pančík, Marić-Bjekić (79. Dobranskij), Bahi, Jaroš – Nagy (49. Baez), Szolgai (79. Owusu), Bögi – Csóka, Szabó, Ferleťák.

Nézőszám: 312

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.