2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 03. 02:37, csütörtök | Sport
Forrás: samorin.sk

STK Somorja: Az álom véget ért, de szép menetelés volt

STK Somorja: Az álom véget ért, de szép menetelés volt

Elvesztette a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjét a somorjai STK futballcsapata, így búcsúzni kényszerült a versenytől. A hazai, Szakolca elleni mérkőzésen a csallóköziek tizenegyesekkel kaptak ki a rendes játékidőt követően.

Döntetlen, 1:1-es végeredménnyel zárult a Szlovák Kupa nyolcaddöntője, amelyen a hazai STK Somorja a Szakolca (Skalica) együttesét fogadta.

“Még el sem kezdődött a találkozó, de a somorjai közönség már tapsolt. Az STK kezdeményezésére egy hosszú sárga – kék molinót húztak ki a játékosok, melyen a Stop War felirat volt olvasható. A somorjai játékosok mellé a játékvezetők és a szakolcaiak is odaálltak. A molinóval még egy külön kép is készült. Ezen az STK-ban játszó ukrán Vladislav Khomutov ,,Slava Ukrajine póloban“ három fiatal honfitársával pózolt, akik a somorjai ifiben szerepelnek,” írja a samorin.sk városi portál összefoglalója.

A mérkőzés igazi taktikai harc volt, hiszen a két csapat nem egyszer találkozott már a szlovák másodosztályban. A Pomléba kivonuló nézők egy kemény, defenzív első félidő szemtanúi lehettek, rengeteg párbajjal és leütközéssel. A fordulás után is folytatódott a nagy harc. Majd jött az 56. perc, amikor Leginus remekül ugratta ki Khomutovot, aki ugyan nehéz szögbe sodródott, de így is a kifutó kapus mellett a kapuba talált.

Nemsokára már kettővel vezethettek volna a hazaiak, de egy jobb oldali beadást sem Khomutov, sem Owusu nem találta el. Ahogy közeledett a meccs vége, a vendégek edzője Kostelník behozta a legjobb játékosait. A 81. percben ennek meg is lett az eredménye, Šebesta remek labdát adott Miháleknek, aki kiegyenlített. Sőt három perccel a vége előtt a szakolcai Petr a keresztlécet találta telibe.

A tizenegyes párbaj, mint tudjuk, a lutrival egyenlő - itt a szakolcaiak diadalmaskodtak, ugyanis míg az STK két játkosa is hibázott, addig a Skalica keretéből csak Mizeráknak sikerült kihagynia a büntetőt. Végeredmény: 1:1 (tizenegyesekre: 2-4)

,,Fejben nagyon nehéz volt pályára lépni, hisz tudjuk mi van a hazámban Ukrajnában. A szakmai stáb és csapattársaim nagyon támogattak, így tudtam vállalni a játékot. Sajnos, nem sikerült győznünk. Vezettük a rendes játékidőben, de kiegyenlített az ellenfél. Tizenegyespárbaj pedig szerencsejáték,” mondta lapunknak Vladislav Khomutov, aki elárulta azt is, kinek ajánlja a gólját. ,,Természetesen azoknak a hős harcolóknak, akik védik a hazámat.”

Vladislav Doneck térségéből származik. ,,Ott már nyolc éve háború van. Ezért az édesanyám és a lánytestvérem Odesszába vannak, míg apu, aki az ukrán II. ligában edzősködik, és a bátyám Kijevben voltak. Mivel azonban a fővárosban bombatámadások vannak, fegyverropogást hallani, ők is Odessza felé vették az irányt. A kikötővárosban a háború kitörésekor robbant pár bomba, de jelenleg nyugalom van. Ki tudna meddig. Naponta többször beszélek a hozzátartozóimmal. Szeretném, ha az anyu és a lánytesóm Szlovákiába jönnének. Bízom benne, hogy sikerül őket elhoznom Somorjára,” zárta le könnyeivel küszködve Vladislav Khomutov.

STK Somorja – Szakolca 1:1 (0:0)

2:4 11 m

Gólszerzők: 56.Khomutov – 81.Mihálek

STK Somorja: Trnovský – Marič – Bjekič, Kostas, Bahi, Čunta – Nagy, Baez – Pančík (46.Owusu), Khomutov (71.Boateng), Leginus – Vrábel (61.Štefanka)

Nézőszám: 342

Címkék: futball, somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.