2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Október 17. 12:10, hétfő | Sport
Forrás: samorin.sk

STK Somorja: A kihagyott helyzetek napja

STK Somorja: A kihagyott helyzetek napja

Egy hónapnyi szünetet követően vereséggel tért vissza a somorjai STK futballklub, miután a csapat 2-0-ára kikapott a Máriatölgyestől - hazai pályán.

Somorja.sk - Összefoglaló

Gyönyörű időben a Pomléban kilátogató szurkolok azon tanakodtak a remekül elkészített büfé előtti állórészen, hogy a többhetes kényszerkihagyás milyen hatással lesz a somorjai csapat játékára. A STK öltözőjébe ugyanis egy nem várt vendég érkezett. A koronavírus, amely megfertőzte az egész csapatot. Ezért a kék – fehérek kénytelen voltak elhalasztani a zsolnai fakó és a Tőketerebes elleni meccsüket.

Csak a hét kezdetén edzett a csapat teljes létszámban, a szombati gyakorláson a dunaszerdahelyi Lukas Leginus és Brahim Moumou is csatlakozott a társasághoz. Információnk alapján este azonban jelzett Adrián Guľa edző, hogy mivel a DAC kedden kupameccset játszik, nem járul hozzá, hogy a két játékos pályára lépjen a fakócsapatban.

A remekül előkészített pályán nagyon jól kezdett a házigazda. Az első negyedórában három kecsegtető helyzete volt. A gólhoz legközelebb a 9. percben Owusu volt, aki a jobb kapufát találta el. Ezután a vendégek kijöttek a sündisznóállásból és kétszer is Michal Trnovský kapusnak kellett hárítania. A harmadik vendéglehetőséggel már ő sem tudott mit tenni, Bilovský egy lepattanó labdával kilőtte a jobb felső sarkot. Majd nemsokára Bahi hibázott egy óriásit és Isaac élt is a lehetőséggel. A fordulás után igyekeztek a hazaiak, sikerült helyzetbe is kerülniük, de Vavrúš fantasztikusan védett. A második 45-percben legalább három bravúros védést is bemutatott, sőt egy óra játék után megfogta Nagy Péter büntetőjét. ,,A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Nagyon sajnálom, hogy nem értékesítettem a büntetőt,“ mondta a somorjai karmester.

A somorjaiaknak nincs sok idejük pihenni, szerdán 14.30-kor a Szlovák Kupa 4. fordulójában a Zsolnát fogadják.

STK Somorja – Máriatölgyes 0:2 (0:2)

Góllövők: 25.Bilovský, 29.Isaac

STK Somorja: Trnovský – Kachút, Marič – Bjekič, Bahi, Jaroš – Badjie (81.Pančík), Nagy, Szolgai (81.Demjanovič) – Bögi (72.Ferleťák), Owusu, Csóka (81.Baez).

Nézőszám: 381

Címkék: futball, STK Somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.