2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 20. 15:50, hétfő | Tech
Forrás: Youtube

Steve Wozniak űrstartupot alapított

Steve Wozniak űrstartupot alapított

Az almás cég társalapítója érdekes célt tűzött ki maga és az emberiség elé. Legújabb startupja az úrszemét összeszedésére koncentrál elsősorban.

Steve Wozniak Twitter-bejegyzésében jelentette be a magán űrcége létrehozását. A menedzser hangsúlyozta, hogy a vállalkozás alapvetően különbözni fog minden más hasonló társaságtól. Az üzletember a tweethez egy videót is csatolt, amely a Privateer nevű új vállalat bemutatkozó anyagát tartalmazta. Azonban eleinte csak ennyit lehetett tudni a projektről, sem a Twitter-bejegyzésből, sem a felvételből nem derült ki több részlet.

A Privateer tevékenységével kapcsolatos információk végül egy teljesen más forrásból váltak ismertté. A múlt héten ugyanis egy 3D-nyomtatásra specializálódott cég bemutatott egy olyan nyomtatási technológiát, amely a termékek elkészítéséhez titánt alkalmaz. Majd megjelent egy olyan cikk, hogy az új technológiát Steve Wozniak startupja fogja műholdak gyártására felhasználni és a Privateer a világűrben található szemét összegyűjtésére összpontosít majd.

A vállalkozás bemutatására a héten rendezendő Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies Conference (AMOS) nevű rendezvényen fog sor kerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.