2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Július 23. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: hospodárske noviny

Spišiak visszatér: 20 fős csapattal dolgozhat a rendőrség reformján

Spišiak visszatér: 20 fős csapattal dolgozhat a rendőrség reformján

A belügyminisztérium 20 fős csapatot hozott létre, mely feladata a rendőrség reformjának kidolgozása. A Hospodárske noviny információi szerint Jaroslav Spišiak egykori rendőrfőkapitány lesz a csoport élén.

A reform elkészítésében részt vesz Jana Maškarová rendőrfőkapitány-helyettes és Branislav Diďák is, aki a Jobb rendőrségért (Za lepšiu políciu) kezdeményezés vezetője, illetve a Topky portál szerint a Spolu párttal is együttműködött.

A választások után az első nagy változás a rendőrség terén Milan Lučansky távozása, aki még június végén jelentette be, hogy nem kívánja folytatni az együttműködést az új vezetéssel. Ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi vezetés politizálja a rendőrséget.

Spišiakot Roman Mikulec belügyminiszter fogadta fel tanácsadójának és most azt a feladatot kapta, hogy dolgozza ki a rendőrség reformját.

Spišiak 2010 és 2012 között töltötte be az országos rendőrfőkapitány szerepét. A Hospodárske noviny említi azt is, hogy Spišiak titokban információt szivárogtatott a médiának. 2004-ben botrány kerekedett a kijelentéséből, mely szerint „A szervezett bűnözés szálai egészen a parlamentig nyúlnak”.

Nyitókép: pluska.sk

Címkék: spišiak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.