2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2020. Június 21. 22:00, vasárnap | Sport
Forrás: Infocsallóköz összefoglaló

Spartak Nagyszombat-DAC összefoglaló (0:2)

Spartak Nagyszombat-DAC összefoglaló (0:2)

Ma sem telhettek meg a lelátók, alig néhány száz néző látta a mai meccset. Ennek ellenére egész jó meccset láthattunk. A DAC szép teljesítményt mutatott, de a Spartak nem adta ingyen a 3 pontot.

I. félidő

Davis szöglete után a Spartak óriási kontrából szerezhette meg a vezetést, de Jedlička óriásit védett a 3. percben, akinek ez volt az 50. meccse a ligában. A meccs első néhány percében a Spartak tudott veszélyesebb támadásokat kidolgozni, de Jedlička bravúrosan játszott. A DAC csapatán kicsit látszott a hétköznapi kimondottan tempós kupamérkőzés.

Blackman lőtt először a kapu irányába a 11. percben, de a labda elkerülte a Spartak hálóját.

A 18. percben Davis adta be laposan a labdát Divkovicnak, aki viszonylag egyedül fordulhatott és lőhetett kapura, de a lövése elakadt. A kipattanót még Kalmár lőtte fölé. Alig egy perccel később Schäfer passzából lőhetett volna gólt Divkovic, de beleértek lövésébe, szöglet következett.

A 23. percben a Spartak óriási védelmi hibája után törhetett Ramirez egyedül kapura, a kapuson is átjutott, de az utolsó pillanatban a visszaérkező védő mentett óriásit.

A 20. perc környékén kezdeményezőbb lett a DAC, több ígéretes helyzetet is kidolgoztak a sárga-kékek

A 27. percben újfent szépet védett Jedlička, nagyon szép teljesítményt nyújtott a dunaszerdahelyi kapus az egész meccsen.

Szép helyzeteket dolgozott ki a DAC, de nem tudta gólra váltani egyiket sem. Ramirez szépen készítette le a labdát Divkovicnak, de lövését blokkolták.

A 35. percben a tizenhatos sarkából tüzelhetett Divkovic, de Rusov, a Spartak kapusa ki tudta lökni a labdát a kapuból. Divkovic lábában ma is nagyon benne volt a gól.

A 42. percben egy hajszálon múlott csak, hogy a Spartak megszerezze a vezetést, de szerencsére a DAC védelme résen volt.

A 44. percben ügyesen tört be a DAC a Nagyszombat tizenhatosába, de a Spartak védelme résen volt.

A 45. perben Davis rosszul passzolt vissza Jedličkának, nagyon nehéz helyzetbe hozva csapattársát. Jedlička újra óriásit mentett.

Az első félidőben jobban kezdett a Spartak, de a DAC játékosai is összeszedték magukat. A DAC több nagyon ígéretes helyzetet dolgozott ki, de nem tudta gólra váltani azokat.

II. félidő

A második félidő elején Schäfert Fábry váltotta a pályán. Schäfer az első félidőben megsérült.

A 47. percben Balic bombázta fölé Blackman beadását.

Az 50. percben gólt lőtt a Spartak, de a partjelző lest intett. Yao, aki jó pozícióból lőhetett volna kapura, inkább elpasszolta a labdát, de csapattársa már lesen volt. A második félidőt is aktívabban kezdtek a hazaiak.

Az 56. percben a Spartak is elvégezte első cseréjét.

A 60. percben Kalmár Zsolt kapta meg a mérkőzés első sárgáját, mert reklamált. Divkovicot is méregette a bíró, de ő megúszta egy figyelmeztetéssel.

A 62. percben Divkovic jól váltott tempót és lerázta magáról a Spartak védőjét, de lövése Rusov kapus kezébe irányult.

A 64. percben Tešija és Blackman közt alakult ki egy kisebb szájkaraté, de a bíró rendet rakott.

Blackman nagyon szépen indult el a 66. percben, a tizenhatos vonaláról bombázta ki a felső lécet. Ugyanabban a percben Kalmár passzából Ramirez a Spartak kapujába lő Vezetést szerez a DAC. Hozzá kell tenni, hogy nagy szerepe volt a Spartak védőjének abban, hogy Ramirez gólt lőtt. A nagyszombat kapusa jól vetődött, de az egyik védőn megpattant a labda, ami így irányt váltott és a kapuba repült. 0:1

A Spartak elvégzi második cseréjét Yao hagyta el a pályát, Sekera váltja őt. Yao ma megszerezhette volna a Spartak vezető gólját, de rossz döntést hozott.

Divkovic és Balic megszerzi a DAC második gólját. Jól letámadott a DAC, a Nagyszombat elég lassan zárt vissza, Divkovicnak és Balicnak volt idejük kigondolni az akciót és egy kis szerencsével, a Spartak védőjének segítségével megszerezték a DAC második gólját. 0:2

A 76. percben Divkovicot hagyta el a pályát és a ghánai Sharani érkezett helyette.

A 80. percben Gamboš cserélte Buriant.

A játék folyamatos volt, nagyon keveset állt, a cseréken kívül nem volt különösebben hosszú időre megszakítva a mérkőzés.

A 83. percben Kružliak kapta meg a meccs második sárgáját.

A 84. percben Kalmár bombázott a kapura, de Rusov jól helyezkedett és ki tudta ütni a labdát.

A 90. percben Njie cserélte Ramirezt. Storck az utolsó percekben adott egy kis játéklehetőséget a fiataloknak.

A DAC ezzel a győzelemmel biztosította harmadik helyét a tabellán. IRÁNY EURÓPA!

Ma is egy tempós, jó mérkőzést láthattunk. A DAC védelméből kicsit hiányzott Beskorovainyi, de Jedlička óriásit játszott ma. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mekkora csodát tett ezzel a csapattal Bernd Storck. A sárga-kék gárda óriási formában játszik. Reméljük, ez sokáig így is marad.

DAC: Jedlička - Blackman, Bednár, Kružliak, Davis - Schäfer (46. Fábry), Vida, Kalmár (K), Balić - Ramirez (89. Njie), Divković (76. Sharani)

Nagyszombat: Rusov (K) - Turňa, Anthony, Moenza - Tzandaris - Cabral (56. Vukojevic), Gamboš (81. Burian), Tešija, Yao (71. Sekera) - Yusuf, Sobczyk

Tabella: screenshot/fortunaliga.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.