2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Április 15. 14:06, csütörtök | Tech
Forrás: Techbyte

SONY: Megérkezett az új Xperia-sorozat

SONY: Megérkezett az új Xperia-sorozat

A japán cég zászlóhajójának új modelljei a csúcskategóriás telefonok konkurensei lehetnek. A középpontba a mainstream szegmens került, a készülékek pedig 5G-támogatással érkeznek.

A SONY egyébként nem tartozik a legjobb gyártók közé, de a jelek szerint nem adják fel az Apple és a Samsung elleni küzdelmet. Az új Xperia-sorozat pedig éppen a csúcskategóriát célozta meg, emellett piacra dobták a felső-középkategóriás változatot is.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy az új telefonok üveg hátlapot, fém keretet, egységes kávát, valamint 21:9-es képarányt kaptak, a hagyományos jack-dugóval együtt, bár a szerényebb változat picit kilóg a sorból. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III a Snapdragon 888 chipre támaszkodik, ezzel prémium teljesítményt nyújtanak majd, a kijelző mérete sorrendben 6,5 és 6,1 hüvelyk, a frissítési ráta pedig már 120 Hz. A hátoldalon elnyújtott kameramodul helyezkedik el, ezzel kapcsolatban a periszkóp-zoom jelenlétét emelik ki, a cég természetesen jobb minőséget ígér a felhasználóknak.

A memória mérete 12 és 8 GB, a belső tároló 256 és 128/256 GB-os, de a hűtés terén is igyekeznek javulást elérni, amire nyilván a játékok esetében lesz igazán szükség. A sztereó hangszórók szintén erősödnek, az IP65- és IP68-minősítés a burkolat és a belső jobb védelméért felel, a Gorilla Victus és Gorilla Glass 6 pedig a kijelzőt és az üveg hátlapot erősíti. A microSD jelen van a két telefonon, az akkumulátor mindkét változatnál egységesen 4500 mAh-s, ez utóbbihoz 30 wattos töltő társul. Az szoftveres oldalon az Android 11 fut majd, a megjelenés azonban csak a nyár folyamán esedékes, egyelőre ismeretlen árakon.

Az Xperia 10 III ehhez képest a Snapdragon 690 chipet kínálja számunkra, egy 6 hüvelykes kijelző, a Full HD+ felbontás, a 60 Hz-es frissítés, valamint egy hátoldali tripla-kamera kíséretében. A 6 GB RAM és a 128 GB-os tároló mellett a szintén 4500 mAh-s akkumulátor, a 18 wattos gyorstöltés, valamint a jack-dugó és a microSD jelenléte érdemel még említést, a debütálás itt is nyáron esedékes.

Címkék: kütyü, SONY, Tech, telefon, Xperia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.