2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Október 28. 21:24, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: samorin.sk

Somorján készen állnak a választóhelyiségek, a személyi igazolványt ne hagyjuk otthon!

Somorján készen állnak a választóhelyiségek, a személyi igazolványt ne hagyjuk otthon!

Holnap szavazunk. Szombaton rendezik Szlovákia történelmének első összevont regionális választását, amelyen önkormányzati és megyei szinten adhatjuk le voksainkat az általunk preferált jelöltekre.

Somorján is készen állnak a választóhelyiségek a szombaton, 2022. október 29-én zajló összevont regionális választásokra, amelyek során polgármestert és helyi képviselőket, illetve megyeelnököt és megyei képviselőket választunk.

Somorján 9 választóhelyiség fogadja a választópolgárokat, ezek pontos címeit, illetve a hozzájuk rendelt utcákat ide kattintva találják.

Arról, hogy Somorján melyik listán hány jelöltet karikázhatnak, itt írtunk. A lényeg: a jelöltek sorszámát kell bekarikázni, csak így lesz érvényes a szavazatunk.

Azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak szombaton elmenni a szavazóhelyiségbe, hordozható szavazóurnát kérhetnek a 031-590 04 01 telefonszámon. Ez nem azonos a speciális szavazóurnával, amelyet a Covid-fertőzöttek és a velük egy háztartásban élők igényelhettek péntek (október 28.) délig.

Nagyon fontos, hogy a választások napján ne hagyjuk otthon a személyazonossági igazolványunkat, mert csak ezzel igazolhatjuk magunkat a választóhelyiségben.

A választóhelyiségek szombaton 7.00-tól 20.00 óráig lesznek nyitva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.