2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. Március 07. 23:33, hétfő | Helyi
Forrás: samorin.sk

Somorjai Vöröskereszt: ruhagyűjtés a menekültek számára

Somorjai Vöröskereszt: ruhagyűjtés a menekültek számára

Somorja városában egyre több a háború elől menekülő polgárok száma, a Szlovák Vöröskereszt helyi alapszervezete így munkába fogott és ruhagyűjtést szervezett a rászorulók részére.

FONTOS!
A gyűjtés során kizárólag női és gyermekruházati cikkeket fogadnak (férfi ruházatot nem), a következő feltételek mellett:
– a ruházatnak tisztának, foltmentesnek és hibátlannak kell lennie,
– csak új, nem használt alsóneműt és zoknit vesznek át,
– csak megtisztított, hibátlan lábbelit fogadnak,
– használható, tiszta állapotban lévő játékokat is átvesznek.

A Somorjai Vöröskereszt arra kéri az adományozó kedvű lakosokat, hogy a ruhákat zsákokba, ill. dobozokba csomagolva adják le, külön jelezve melyik a női, ill. a gyermekcsomag. A korábbi gyűjtések során szerzett tapasztalatokra alapozva arra kérik az adományozókat, hogy ne hozzanak a nagyszülők után megmaradt ruházati cikkeket, régimódi kosztümöket, pulóvereket, alkalmi ruhákat.

Az adományokat az önkormányzat és a Vöröskereszt által az Area Somorja Kft. Pozsonyi út 88. szám alatti telephelyén létrehozott gyűjtőpont fogadja hétfőtől péntekig naponta 12.00-tól 18.00 óráig, szombatonként pedig 9.00.tól 13.00 óráig.

A helyszínen a ruhák mellett élelmiszert, higiéniai eszközöket és az alábbi szétírás alapján egészségügyi cikkeket is fogadnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.