2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 26. 03:30, csütörtök | Sport
Forrás: somorja.sk

Somorjai vívás: Fazekas Árpád bravúros szereplése

Somorjai vívás: Fazekas Árpád bravúros szereplése

Ez igen! A somorjai Fazekas Árpi Aix en Provenceben élete eddigi legjobb junior eredményét érte el, a franciaországi világkupán ugyanis a vívók között a tizedik helyen végzett.

“Nagyon jól éreztem magam a páston. Az első csörtétőĺ kezdve fejben is nagyon jól voltam beállva, a saját elképzelésem alapján vívtam. A csoportkörben csak egyszer szenvedtem vereséget. Az egyenes kiesési szakaszban előbb a spanyol Ferreirot, majd a holland Dijkstrát győztem el. Ezután a csapattársammal, Leo Kuchtával vívtam. Nagyon izgalmas és hosszú csörte volt, 15:14-re győztem. Mint később kiderült, ez a találkozó nagy hatással volt a legjobb nyolc közé vívott összecsapásra. Keveset tudtam pihenni az olasz De Veroli elleni találkozó előtt. Már a nyolcadik másodperc után begörcsölt a lábam, orvosi szünetet kellett kérném. Későbbiekben a másik lábamat is elkapta a görcs. Végül 15:7-es vereséget szenvedtem. Nem állítom, hogy kivertem volna az olaszt, de ha többet tudtam volna pihenni, akkor biztosan szorosabb meccset vívtam volna. A tizedik hely azt jelenti, hogy a junior kategóriában a legjobb eredményemet értem el és A-limittel harcoltam ki a részvételt a világbajnokságon,“ nyilatkozta a somorja.sk városi portálnak Fazekas Árpád.

Az Aix en Provenceben sorra kerülő Világ Kupán 33 ország 209 junior vívója vett részt. Nagyon jól szerepelt Leo Kuchta is, akit a 27. helyen rangsoroltak. A kadét Braňo Lančarič 163., György Bendegúz a 170. és Pirk Ákos a 178. helyen végzett.

Forrás: somorja.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.