2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Április 14. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: samorin.sk

Somorjai sikerek Mosonmagyaróváron

Somorjai sikerek Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola adott otthont 2022. április 12-én és 13-án a vonós-, gitár-, kamarazenei és zongora-négykezes találkozónak.

A rendezvényen a somorjai Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola diákjai is részt vettek, és nagyon jó eredményekkel tértek haza. A vonósok kategóriájában Medik Karolina a második korcsoportban ezüstsávos, Bódis Antal pedig a negyedik korcsoportban aranysávos besorolást ért el, valamint elhozta a három nívódíj egyikét. Ők mindketten Hideghéthy Jenő diákjai.

Kamarazenei kategóriában aranysávos minősítést ért Kováč Barbara és Varga Zsombor Bulcsú, Varga Villő és Varga Bulcsú Zsombor, illetve Klička Marcel és Mókusz Ádám négykezes zongora produkciója. Felkészítő tanáraik Domsitz Erika és Hecht Éva. Szintén aranysávos lett a Nina Šeligová, Stela Knězu és Júlia Savková alkotta furulya-trió, akiket Zuzana Šeligová készített fel.

A hír a samorin.sk portálon jelent meg, a portállal egyetemben mi is gratulálunk a művészpalánták sikeréhez. A rendezvényen, amelynek küldetése az volt, hogy szereplési lehetőséget nyújtson a zeneiskolás gyerekek számára, Mosonmagyaróvár és Somorja zeneiskoláinak diákjain kívül további négy intézmény növendékei vettek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.