2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Július 09. 14:59, péntek | Helyi
Forrás: samorin.sk

Somorja: szeptember elején lesz a Pomlé Fesztivál

Somorja: szeptember elején lesz a Pomlé Fesztivál

Az eredeti augusztusi időponttól eltérően egy picit később, szeptember elején lesz idén a somorjai Pomlé Fesztivál. A változásról a samorin.sk városi weboldal adott tájékoztatást.

A rendezvényt szeptember 3-4. között szervezik, de a fesztiválra rányomja a bélyegét a koronavírus okozta járvány. Ennek függvényében a nézők számát 1000 főben határozzák meg, legfeljebb ennyi ember tartózkodhat majd naponta a Pomlé területén.
Idén a Bor utcában kizárólag hazai borászokat találunk majd. Szeptember 3-án, pénteken 15.00 órakor nyitja meg a kapuit, a látogatókat Mezei Ernő és zenekara, valamint a Zseb zenekar szórakoztatja majd.

Szeptember 4-én, szombaton 14.00 órakor nyit a Meserét, amelyen idén a Divadlo Bum-bác színház, Écsi Gyöngyi, népi játékok és kézműves foglalkozások várják a családokat. Este 19.00 órától a szerb Marko Kukobat és zenekara, majd 21.00-tól a Team Cuba szórakoztatja a nagyérdeműt a nagyszínpadon.

A Pomlé parkerdő terebélyes fái alól természetesen nem hiányozhatnak majd az étel- és italárusok, sütödék, lacikonyhák sem. Fontos változás, hogy idén első alkalommal elővételben is meg lehet majd vásárolni a 3 eurós napijegyeket a városi művelődési központ online jegyértékesítő rendszerén keresztül. Kétnapos jegyeket nem adnak ki, a belépők árusítása augusztus közepén indul.
samorin.sk / infocsallokoz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.