2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Október 24. 16:36, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: samorin.sk

Somorja: október végére befejeződnek a temető előtti javítási munkálatok

Somorja: október végére befejeződnek a temető előtti javítási munkálatok

A hónap végéig valószínűleg befejezik a somorjai temető előtti terület felújítását. A végeredmény egy korszerű és többfunkciós tér lett, amelynek rendezésére még 2018-ban kapott megbízást a város.

A korszerű és praktikus projektért a Maarchitekti cég felel, amely híres arról, hogy fiatal somorjai építészeket alkalmaz. A cél a terület teljes körű felújítása volt, ami a felszín feletti objektumokon kívül a föld alatt húzódó vezetékek, hálózatok korszerűsítését is magában foglalta. A projekt hangsúlyos része volt az új parkolóhelyek létrehozása, amelyek délutántól reggelig a környező tömbházakban lakókat, napközben pedig a temető látogatóit is szolgálják. „Az együttműködés a terület környékén lakókkal mindvégig pozitív volt, számos észrevételüket megosztották velünk, amit ezúton is köszönök,” fogalmazott Nagy József, a kivitelezést végző Area Somorja Kft. ügyvezető igazgatója. „Somorja egyik legfontosabb részét sikerült felújítanunk, amelyet városunk lakosain kívül még nagyon sokan látogatnak. Kérek mindenkit, hogy a területet használja rendeltetésének megfelelően, vigyázzunk rá mindannyian,” tette hozzá.

A tervek szerint még Mindenszentek előtt új főbejáratot kap a somorjai temető, az ünnepek után pedig a kapu mögött húzódó járda is új burkolatot kap. Emellett új fák, bokrok és virágok telepítése is tervben van. A felújítás ezzel azonban nem fejeződött be, később új padok és szemetes kosarak szépítik majd a területet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.