2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 23. 15:01, szerda | Sport
Forrás: samorin.sk

Somorja: Már túl vannak a nehezén a sérült kosaras lányok

Somorja: Már túl vannak a nehezén a sérült kosaras lányok

Már lábadozik a somorjai SKK női kosárlabdacsapat két, súlyos sérülést szenvedett játékosa. A lányok már alig várják, hogy visszatérhessenek a pályára, ezt mosolygós arcuk is alátámassza.

Az egyik legsúlyosabb, sportban elszenvedhető sérülés a keresztszalagszakadás. Egy-egy ilyen sérülésnél akár hónapokig is eltarthat a felépülés, de előfordul, hogy akár egy egész idényt kénytelen kihagyni az adott sportoló. Sajnos, a somorjai női kosárlabdacsapat két tagja is ezzel a kellemetlen sérüléssel küzd, Linda Tátošová az ifjúsági csapatokból, míg Lelkes Barbara a felnőtt keretből esett ki. A somorja.sk városi portál arról kérdezte a lányokat, hol tartanak a felépülésben.

„Júliusban Kassán került sor az U15-ös bajnokság döntő tornájára. Játék közben, a Poprád elleni találkozó utolsó percében egy szúrást éreztem a térdemben. Reménykedtem, hogy semmi komoly, de sajnos tévedtem. Fájt a térdem, nem tudtam behajlítani. Kiderült, hogy szalagszakadásom van. Augusztus közepén műtöttek,” mondta Linda Tátošová, aki elárulta, hogy nehéz napjai voltak. „Sokat fájt a lábam, nehezen ment a rehabilitáció, nem tudtam kosarazni. Bízom azonban, hogy már közeledik a pillanat, amikor játszhatok végre. Nagyon jó, hogy futhatok, dobálhatok kosárra is. Meglátjuk, pályára léphetek-e még ebben az idényben. Arról álmodozom, hogy a sérülésem ellenére egyszer a felnőttek között is válogatott leszek,” zárta le mosolyogva Linda Tátošová.

Lelkes Barbarának 2018 októberében szakadt el az ínszalag a bokájában, de akkor csak pár hetet kellett kihagynia. Most más a helyzet. „A Pöstyén elleni októberi meccsen futottam vissza a védelembe, amikor éreztem, hogy valami nincs rendben a térdemmel. Nem gondoltam semmi komolyra, de pár nap múlva az MRi vizsgálat kimutatta, hogy a jobb térdemben elszakadt az első keresztszalag. November 23-án műtöttek, már elkezdtem a rehabilitációt. Sajnos, a pályán nem tudok segíteni a lányoknak, idén már nem tudok játszani. Nem akarom elsietni a visszatérést. Augusztusban azonban már ott leszek az idénykezdéskor,” nyilatkozta Lelkes Barbara.

Címkék: kosárlabda, SKK, somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.