2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 13. 11:41, hétfő | Rendőrségi
Forrás: samorin.sk / Fotók: Szinghoffer Mátyás és SÖTT facebook

Somorja: az elmúlt hét a tűzoltókról szólt

Somorja: az elmúlt hét a tűzoltókról szólt

A tűzoltóké volt a főszerep a múlt héten Somorja városában. Az önkéntesek versenyétől eltekintve is mozgalmas hetet tudnak maguk mögött a somorjai tűzoltók – írja a somorja.sk városi portál cikke.

Kedden, szeptember 7-én James Manahan, a new yorki tűzoltóság nyugalmazott tagja tette tiszteletét városunkban. Látogatását az USA szlovákiai nagykövetsége szervezte, háromnapos programja során Pozsony és Somorja mellett a zsolnai tázoltó-szakközépiskolába is ellátogatott. Mannahan olyan, súlyos következményekkel járó csapások következményeinek az elhárítása során irányította a tűzoltó-egységeket, mint a World Trade Center elleni, húsz évvel ezelőtti merénylet, vagy a 2005-ös Katrina hurrikán. Somorján megtekintette a tűzoltószertárt, illetve a somorjai tűzoltók műszaki eszközeit, felszerelését.

A hét végén önkéntes tűzoltóink egy Tejfalusi családi ház pincéjében kiütött tüzet fékeztek meg, illetve Hideghét kataszterében a kanálisba futott személygépkocsit emeltek ki.

A szombati tűzoltóverseny eredményeit hamarosan külön bejegyzésben közöljük.
Fotó: Szinghoffer Mátyás és a SÖTT Facebook-oldala

Címkék: somorja, tűzoltók

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:17, csütörtök | Rendőrségi

Jön a fűtési szezon, ellenőriztessük a fűtőberendezéseket!

A Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság közleményét a somorja.sk városi portál közölte. A tűzvédelem szempontjából a legrizikósabb időszak következik, mivel lassan indul a fűtési szezon.

2021. Szeptember 22. 16:47, szerda | Rendőrségi

Tajtrészegen ült a volán mögé, meg is lett az eredménye

Börtöncellában végezte az a 31 éves férfi, aki 4,25 ezreléket fújt azt követően, hogy gépkocsijával az árokba hajtott, majd felborult.

2021. Szeptember 20. 16:37, hétfő | Rendőrségi

Dušan Kováčik bűnös!

Dušan Kováčik volt speciális ügyészt bűnösnek találta a bíróság a „takáčovci” bűnszervezettel való együttműködés ügyében.

2021. Szeptember 19. 15:45, vasárnap | Rendőrségi

Holnaptól enyhül a határellenőrzés

A kormány határozata értelmében holnaptól, azaz szeptember 20-tól enyhébb rezsim lesz érvényben a határátkelőhelyeken. A mostani 2. szintű riasztási rendszerből visszalépünk az elsőbe.