2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 09. 18:32, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: samorin.sk

Somorja: Átadták a város díjait

Somorja: Átadták a város díjait

Május 8-án, vasárnap tartotta Somorja Város Önkormányzata a hagyományos városi díjak átadását, amelynek a VMK adott otthont.

Az esemény bevezető részében Somorja és Uherský Brod polgármestere együttműködési szerződést írt alá. Orosz Csaba beszédében kiemelte: a két város között az együttműködés az önkéntes tűzoltó-testületek szintjén már régebben működik, a hivatalos együttműködési szerződés aláírását a koronavírus járvány hátráltatta. „Szolgálja Uherský Brod és Somorja együttműködése mindkét város lakosainak a javát, bízva természetesen abban, hogy a jóból több fog jutni, mint az elmúlt két évben” – mondta. Uherský Brod polgármestere, Ferdinand Kubánik kijelentette: készen állnak az együttműködésre, amely remélhetőleg mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Az ünnepélyes rendezvényen Somorja testvérvárosai, Gyergyószentmiklós és Mosonmagyaróvár képviselői is jelen voltak.

A Város díját átvehették:

Pro Urbe-díj: Élesztős Pál professzor és a Híd Vegyes Kar
Pro Cultura-díj: Szamák Mihály
Pro Humana-díj: Ján Hevera
Pro Honoris-díj: Linka Tibor
Pro Civis-díj: Ürge József
Pro Futura-díj: Domsitz Erika
Polgármester díja: Erich Boboš Procházka.

A díjazottakat helyi lakosok és a Somorján működő civil szervezetek javasolhatták.

A díjátadó ünnepséget színvonalas kultúrműsor kísérte, felléptek: a Harmonia Classica kamarazenekar, a Csalló Néptáncegyüttes, Varsányi Ildikó, Madocsai Imre és Nagy Gergő, Németh Imre, Ingrid Galbáčová, Erich Boboš Procházka, Dobos László, Csető Júlia, Kováč Barbara és Varga Zsombor Bulcsú, illetve a Híd Vegyes Kar és Domsitz Erika.

A díjazottaknak szerkesztőségünk szívből gratulál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.