2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Június 04. 11:46, péntek | Kzélet
Forrás: TASR

Sólymos: Itt az ideje, hogy ne csak a kisebbségi, hanem a szlovák pártok is összefogjanak

Sólymos: Itt az ideje, hogy ne csak a kisebbségi, hanem a szlovák pártok is összefogjanak

POZSONY, június 4. – A Híd elnöke szerint a parlamenten kívüli szlovák pártok példát vehetnének az MKP, a Híd és az Összefogás fúziójából, és egy hasonló szerkezetet alakíthatnának ki.

Sólymos ezt a TASR TV adásában jelentette ki. „Szlovákiának szüksége van egy normális pártra, amely alternatívát kínál a jelenlegi koalíciós, vagy akár a parlamenti ellenzéki pártokkal szemben. Egy olyan szubjektumra van szükség, mint amilyet anno Mečiar ellen hoztak létre. Reméljük, ez hamarosan megvalósul, és mi partnerei lehetünk ennek a tömbnek,” mondta Sólymos.

A kisebbségi pártok összefogása azonban még nem finalizálódott. A lassú folyamatot megelégelve Ravasz Ábel például lemondott a Híd elnökségében betöltött posztjáról. „Az én szájízemnek is túl vontatott ez a tárgyalássorozat. Mi mindig a lehető leggyorsabban akartunk megegyezni, és ezt a teszetosza szenvedést a választók is megelégelték már. Fel kell tennünk a kérdést, hogy akarunk-e egy egységes, a régiókat és a kisebbségeket képviselő parlamenti pártot. Szerintem igen,” mondta Sólymos.

Hozzátette, hogy az idő egyre csak rövidül, sőt az előrehozott választásokat sem lehet teljesen kizárni. Véleménye szerint Heger kormánya szétesőben van, már nem csak az egyes pártok kommunikálnak másképpen, de párton belül is egyre több az eltérő narratíva. „Ilyen inkompetens kormánya még sosem volt Szlovákiának. Az előrehozott választásokról nem azért beszélek, mert bármilyen hatásom lehetne rá, hanem azért, mert nem jól működik ez a kormány,” zárta Sólymos.

Címkék: politika, Sólymos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.