2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 07. 09:15, szerda | Koronavírus
Forrás: Marton Máté

Sok szerencsét! - Marton Máté véleménycikke

Sok szerencsét! - Marton Máté véleménycikke

Bátran ki merem jelenteni, hogy úgy gondolom, nehéz lenne a világon még egy olyan embert találni, aki annyira utálja a szerencsejátékokat, mint én.

Soha nem lottóztam, nem próbáltam ki egyetlen nyerőgépet, de még meccsre sem tettem fel egyetlen centet sem (ellenben úgy látom, jól alkotok véletlenül eszperente mondatokat…), szóval azt hiszem, érthető mit szeretnék mondani, nem játszok szívesen a pénzemmel. Ennyi negatív ömlengés után mindenkinek lehet elképzelése arról, hogy csenghetett számomra először az a szókapcsolat, hogy "Covid-lottó". Egy betegség, ami rengeteg ember szenvedéséért és haláláért felelős, és ami miatt másfél éve nem tudjuk a megszokott módon élni az életünket, és egy "játék", amire (szerintem) teljesen feleslegesen szórják a pénzüket emberek ezrei, mert a szemük előtt lebegtetik a meggazdagodás csöppnyi esélyét, micsoda kombináció!

Az egyébként eléggé nehezen változtatható véleményem azonban ezúttal kifejezetten gyorsan vett egy nagy fordulatot. Annak, aki esetleg nem tudná, a Covid lottó lényege az, hogy a népességet azzal bátorítanák az oltakozásra, hogy a "szúrás" pillanata után egy sorsolásba kerülnek, ahol heti szinten lesz néhány szerencsés, aki valószínűleg nem kis pénzösszeggel lesz gazdagabb. Noha konkrét számokat még nem tudtak mondani, pénzügyminiszterünk közölte, hogy hetente maximum kétmillió eurós keretet szánnak a nyeremények kifizetésére, ami azért nem éppen zsebpénznek hangzik, viszont arról fogalmunk sincs, hogy ez hány szerencsés közt fog majd eloszlani. A recept egyébként egyáltalán nem ismeretlen, több amerikai államban döntöttek úgy, hogy valamiféle sorsolással, vagy egyenesen garantált pénzjutalommal ajándékozzák meg azokat, akik hajlandóak maguknak beadni a koronavírus elleni oltást, a számok pedig nem hazudnak, látszik, hogy az embereknek néha csak egy kis motiváció hiányzik, és ha már azt keresünk, szerintem ez egy tökéletes formája. Azonban egyáltalán nem kell ilyen messzire mennünk, ha valami hasonlót akarunk látni, tökéletes példa Szerbia is, ahol az utóbbi, pénzjutalmas megoldást választották.

A sorsoláson kívül egy másik ötlettel is előállt hajdani miniszterelnökünk, ez pedig nem más, mint, hogy díjaznák azokat, akik valamilyen módon rábeszélik ismerőseiket, barátaikat, vagy akárkijüket az oltásra. A díj alatt természetesen itt is pénzre gondoltak, aminek az összege az szerint emelkedne, hogy az általunk rábeszélt személy hány éves. Hogy ez milyen eredményeket fog produkálni, arról fogalmam sincs, viszont úgy gondolom, ez is egy kifejezetten jó kezdeményezés, csak előbb kellett volna rájönni, hogy az emberek annyira nem bánják, ha pénzzel jutalmazzák őket valamiért, mellesleg, ha valakinek csak egy kis bátorítás kellene, egészen nyugodtan keressen fel...

Mivel mostanság nem úgy tűnik, hogy az oltási hajlandóság nagyon emelkedni akarna, a kötelező vakcina ötletét pedig egyelőre több képviselő is zsigerből elutasítja (valószínűleg megspórolva ezzel egy népfelkelést), mindenképp meg kell hallgatni minden olyan javaslatot, ami az embereket az oltakozásra motiválja, ha pedig léteznek erre jó megoldások, akkor a mostanit egész biztosan nevezhetjük annak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.