2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 17. 14:34, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Sikeresen eljutottak a dunaszerdahelyi adományok Beregszászra

Sikeresen eljutottak a dunaszerdahelyi adományok Beregszászra

Március 16-án, azaz szerdán egy kisteherautó juttatta el Beregszászra, Dunaszerdahely testvérvárosába azt a segélyszállítmányt, amelyet a város lakosai gyűjtöttek az orosz-ukrán háború elől menekülők számára.

A szállítmányt egy nyolctagú csapat vitte el Kárpátaljára. A csapat tagja volt Karaffa Attila, alpolgármester is, aki elárulta: nem csak élelmiszert és higiéniai dolgokat szállítottak.
“Sikerült azokból az elektrotechnikai felszerelésekből is szállítanunk, amelyet Babják Zoltán polgármester úr kért. Így vittünk két nagy víztartályt, utánfutót, elektronikai termékeket. Magánvállalkozóknak köszönhetően áramfejlesztőt is sikerült küldenünk,” mondta el az alpolgármester, aki beszámolt az érkezésről is.

„A beregsurányi határátkelőn keltünk át a szlovák–ukrán határon, s a beregszásziak logisztikai központjukban már vártak bennünket. A polgármester úr megköszönte a dunaszerdahelyiek adományát, éppen jól is jött a sok bébiétel, azokat azonnal vitték is ki arra a pontra, ahol a gyermekeknek készítették az élelmiszercsomagokat. Babják Zoltán elmondta, hogy a pénzadományt is szívesen veszik, de kérik, hogy azokkal kapcsolatosan minden esetben konzultáljanak velük először. Tapasztaltuk, hogy a határátkelőnél valóban sok nő és gyermek kelt át, akiket a magyar oldalon már vártak és útba igazítottak. Sokan gyógyszerért kelnek át a határon, és mentek is vissza Kárpátaljára. Az ellenőrzés alapos és hosszú volt, a mi sofőrjeink magánvállalkozók és önkéntesek voltak, ők vezették az autókat. A városi rendőrök is elkísértek bennünket,” zárta Karaffa Attila.

Pénz küldésére Dunaszerdahely Város Önkormányzatán keresztül az alábbi transzparens számlára történő átutalással van lehetőség:

Mesto Dunajská Streda
Bank neve: ČSOB, a.s.
Bank címe: Žižkova 11, 811 02 Bratislava
IBAN: SK 83 7500 0000 0040 2757 8038
BIC: CEKOSKBX

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.