2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 18. 15:39, szombat | Kultúra
Forrás: IGN.hu

Sci-fi rajongók figyelem! Film készülhet a Randevú a Rámával című regényből

Sci-fi rajongók figyelem! Film készülhet a Randevú a Rámával című regényből

A Rendezvous with Rama a sci-fi irodalom egyik meghatározó alappillérének számít, az elmúlt évtizedekben több kísérlet is született Arthur C. Clarke könyvének megfilmesítésére.

Legutoljára 2011-ben lehetett pusmogásokat hallani a projekttel kapcsolatan. Akkor David Fincher nevével hozták össze a Randevú a Rámával című scifi adaptációját, pontosabban kiderült, hogy a rendező még nem mondott le róla. Nos, ennek már 10 éve, arra a tervre minden bizonnyal keresztet vethetünk, de maga az adaptáció mégis elkészülhet Arthur C. Clarke könyve alapján.

Az Alcon Entertainment ugyanis megvásárolta a regény megfilmesítési jogait, és a tervek szerint nem más rendezné a filmet, mint az Denis Villeneuve, aki a Dűnével sikeresen tartotta korábbi, szenzációs mondható filmes szériáját. (Mint azt tudjuk, a munkái a kommersz filmek rendezői közül talán a legjobb reakciókat kapták az elmúlt években mind a nézőktől, mind a kritikusoktól. A kanadai filmestől 2010-ben a Felperzselt földet (Incendies) mutatták be (IMDb: 8.2/10), ezt követte 2013-ban a Fogságban (Prisoners - IMDb: 8.1/10), 2015-ben a Sicario - A bérgyilkos (Sicario - IMDb: 7.6/10), 2016-ban az Érkezés (Arrival - IMDb: 7.9/10) nyűgözte le tőle a legtöbb mozizót, ezt követően a Szárnyas fejvadász 2049-cel (Blade Runner 2049 - IMDb: 8.0/10) sem vallott szégyent, és az idei Dűne (Dune - IMDb: 8.2/10) is nagy kedvenc lett mindenfele. A sorból egyedül a 2013-as Ellenség (Enemy - IMDb - 6.9/10) lóg ki, de sokan ilyen osztályzatnak is örülnének.)

A könyv hazai kiadásának a fülszövege a következő: "Arthur C. Clarke legjobb művei között tartják számon a mára már klasszikussá vált Campbell-, Hugo-, Jupiter-és Nebula-díjas - Randevú a Rámával című, 1973-ban írt regényét. Gigászi méretű, rejtélyes, henger alakú tárgy tűnik fel az űrben, s száguld egyenesen a nap felé. A naprendszerből kutató űrhajót küldenek a Rámának elnevezett magányos vándorra, hogy vizsgálja meg, mielőtt végképp eltűnne az űr mélyén. A feladattal megbízott űrhajósok azonban csak néhány kérdésükre kapnak választ, a többi - a Ráma minden pontján észlelt háromoldalú szimmetriát mutató struktúráktól kezdve a hengeres tengeren át a gépezet-szigetig titok marad. E titkok minden bizonnyal egy a naprendszerénél sokkal fejlettebb civilizáció hírnökei.A Ráma őrzi megoldhatatlan titkait, és évtizedek óta újabb és újabb olvasónemzedékek fantáziáját mozgatja meg lebilincselő és letehetetlenül izgalmas történetével."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.