2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Március 08. 10:37, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

Schwarzenegger felszólalt az antiszemitizmus amerikai térnyerése ellen

Schwarzenegger felszólalt az antiszemitizmus amerikai térnyerése ellen

"Nincs olyan ember, aki a gyűlölet könnyű útját választotta, és a végére érve azt mondta magának: "Micsoda élet." Nem - mindannyian olyan boldogtalanul haltak meg, amilyen boldogtalanul éltek."

Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész a YouTube-on közzétett új bejegyzésében az antiszemitizmus amerikai térnyerése ellen emelt szót. A TASR a The Guardian című napilap keddi beszámolójából vette át az információt.

Schwarzenegger, aki testépítőként kezdte, és 2003-2011 között Kalifornia kormányzója volt, azt mondta a nézőknek, hogy "a gyűlöleten alapuló mozgalom soha nem volt sikeres".

Retorikáját az előítéletekkel küzdő emberek számára szóló motivációs beszédnek fogalmazta meg.

"Nácik? Megbuktak. A Konföderáció? Megsemmisült. Apartheid? Nulla pont. Nem akarom, hogy téged is legyőzzenek. Nem akarom, hogy gyenge legyél. Én törődöm veled. Tudom, hogy senki sem tökéletes. Megértem, milyen könnyen eshetnek az emberek az előítéletek és a gyűlölet csapdájába" - mondta a színész a rajongóinak.

"Könnyebb kifogásokat keresni azzal kapcsolatban, hogy a zsidók összeesküdtek, hogy megakadályozzanak valamiben, mint beismerni, hogy csak keményebben kellett volna dolgoznod. Könnyebb gyűlölni, mint tanulni. Nincs olyan ember, aki a gyűlölet könnyű útját választotta, aki a végére érve azt mondta volna magának: "Micsoda élet." Nem - mindannyian olyan boldogtalanul haltak meg, amilyen boldogtalanul éltek" - tette hozzá a 75 éves Schwarzenegger.

Az Amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL) által közzétett adatok az antiszemita beszéd és erőszak növekedését mutatják az utóbbi időben. Tavaly 2717 incidenst jelentettek az Egyesült Államokban, ami a legtöbb a megfigyelés 1979-es kezdete óta.

Schwarzenegger nagyon aktív YouTuber, aki a csatornáját kampányolásra, népszerűsítésre és példamutatásra használja.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.