2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2020. November 05. 14:20, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

SaS: A volt rendőrtisztek őrizetbe vétele után fordítsuk figyelmünket Ficora és Kaliňákra

SaS: A volt rendőrtisztek őrizetbe vétele után fordítsuk figyelmünket Ficora és Kaliňákra

POZSONY, november 5. – A csütörtökön őrizetbe vett volt rendőrtisztek után ideje a figyelmünket Róbert Fico és Róbert Kaliňák felé fordítani. Ezt az SaS párt nyilatkozta a NAKA csütörtöki akciójára reagálva.

A párt azt állítja, hogy Fico és Kaliňák évekig védték a rendőrségen, bíróságokon és ügyészségeken átfonódó maffia-praktikákat ezzel is egy hatalmas szervezett bűnözői rendszert létrehozva.

„A bilincsbe vert Gašpar annak a szimbóluma, milyen állapotban volt az ország a Smer regnálása alatt, és mi mindent megtehetett egy rendőrfőkapitány,” reagált Alojz Baránik, a SaS politikusa, aki bízik abban, hogy a tisztogatások folytatódni fognak. Lucia Ďuriš Nicholson szerint Gašpar a Kuciak-gyilkosság nyomozásába is beleavatkozott, így a rendőrfőkapitány-helyettesek nem voltak megfelelően informálva a helyszínen talált bizonyítékokkal kapcsolatban. „Kíváncsi vagyok, ki mindenkit fog a börtönből ülve beköpni azok közül, akikkel együtt építette ezt a maffia-országot,” nyilatkozta.

A parlament SaS-es alelnöke, Milan Laurenčík szerint a Peter Pellegrini és Denisa Saková körüli emberek fején is van bőven vaj. Az, hogy páran távoztak abból a pártból, amely ezt a rendszert kiépítette, az nem azt jelenti, hogy őket nem terheli felelősség.

A NAKA csütörtöki akciója során több volt rendőrségi tisztviselőt is őrizetbe vett. Az Ügynökség házkutatást tartott többek között Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány, Peter Hraška, volt NAKA-igazgató és egyéb volt magas besosztású rendőrök otthonában. A nyomozást vezető rendőrök több bűncselekménnyel is vádolják a volt tisztviselőket.

Címkék: NAKA, SAS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.