2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Június 28. 23:54, kedd | Helyi
Forrás: samorin.sk

Rovarhoteleket helyeztek ki a somorjai óvodák udvarára

Rovarhoteleket helyeztek ki a somorjai óvodák udvarára

Az elmúlt napokban Somorja négy óvodájában helyzetek ki rovarhoteleket a képviselő-testület környezetvédelmi szakbizottságának tagjai - írja a samorin.sk városi portál.

Mint kiderült, ezek a kis faépítmények arra szolgálnak, hogy a rovarok számára optimális körülményeket biztosítsanak. A kertek és az udvarok nem tudják ugyanis nélkülözni ezeket az apró élőlényeket. Arról nem is beszélve, hogy így a gyerekek már egészen kis koruktól az állatokról való gondoskodással is találkoznak - ez pedig segít az empátia kialakításában.

A somorjai ovik udvarába kihelyezett rovarhoteleket a Super zoo kiskereskedelmi hálózat adományozta, amely állattartási cikkeket, minőségi állateledelt és elő kisállatokat is forgalmaz. 2008-as szlovákiai megjelenése óta 68 üzletből álló hálózatot épített ki. A cég központja Somorján található, vezetése ezért is döntött az adományozás mellett.

„Örömünkre szolgál, hogy ki tudjuk venni a részünket a városi életkörnyezet formálásából, védelméből, illetve hozzá tudunk járulni a nyilvánosság e téren történő edukációjához” – olvasható a Super zoo vezetése által megfogalmazott közleményben. A cég 2021 februárjában madáretetőket helyezett ki városunk több pontján.

forrás: samorin.sk

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 22:06, csütörtök | Helyi

Bucsuháza • Öko-temető létesült a településen

A hagyományos temetkezés környezetbarát alternatíváját kínálja bucsuházi régi temetőben kialakított természetes temető - írja a samorin.sk cikke.

2022. Augusztus 11. 12:00, csütörtök | Helyi

Somorja • Szent István Napok

Augusztus 15-20. között szervezik Somorján a hagyományos Szent István Napokat, amelyek a város különböző helyszínein zajlanak majd.

2022. Augusztus 06. 07:57, szombat | Helyi

Zongorabillentyű-színűre festették a Lehár park lépcsőit

Komárom • Zongora lépcsővel és információs táblával lett tarkább a Lehár Park. A fenntartók a közeljövőben egy zenegépet is kihelyeznek, amely Lehár operettjeit zengi majd.

2022. Augusztus 03. 16:56, szerda | Helyi

Augusztus 8-án indul a Komárom-Gúta szakasz felújítása

Az útszakasz felújítását Nyitra megye önkormányzata finanszírozza, részben uniós (3,8 millió EUR), részben pedig saját (600.000 EUR) forrásokból.