2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 07. 17:01, csütörtök | Koronavírus
Forrás: cas.sk

Romlik a vírushelyzet, egy nyugat-szlovákiai kórház már leállította a tervezett műtéteket

Romlik a vírushelyzet, egy nyugat-szlovákiai kórház már leállította a tervezett műtéteket

A bajmóci kórház ideiglenesen leállította a tervezett műtéteket. Az egészségügyi intézmény a romló koronavírus-helyzet miatt volt kénytelen halasztani a műtétek nagy részét.

Erről maga a kórház adott tájékoztatást közösségi oldalán. Az intézkedés október 11-tól lesz érvényben. „Mivel az első hullám okozta komplikációk miatt redukálnunk kellett az egészségügyi dolgozók számát, valamint többen elhagyták az egészségügyet, ezért a kapacitásaink nem engedik meg, hogy a romló járványhelyzet közepén egyéb orvosi beavatkozásokat is el tudjunk végezni,” nyilatkozta Peter Glatz, a kórház igazgatója.

Ennek okán a kórház minden október 11. után tervezett beavatkozást és műtétet elhalaszt. „Az akut beavatkozásokat, az onkológiai páciensek ellátását és a szüléssel kapcsolatos egészségügyi ellátást továbbra is teljes kapacitással folytatjuk,” tette hozzá az intézményvezető.

A bajmóci kórházban október 5-ig összesen 14 COVID-os beteget ápoltak, közülük 11 nem volt beoltva.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 16:26, vasárnap | Koronavírus

Ezt kell tennünk, ha megkaptuk az SMS-értesítést a harmadik oltásra

Végre nálunk is megkezdődött a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása. A legrizikósabb csoportok tagjai már megkapták az oltási meghívót tartalmazó szöveges üzeneteket.

2021. Október 15. 14:11, péntek | Koronavírus

Jövő héttől már öt járás kapja meg a fekete besorolást

Nőtt azon járások száma, amelyekben kritikussá vált a koronavírus okozta járványhelyzet – tájékoztat a Denník N cikke.

2021. Október 15. 13:54, péntek | Koronavírus

Koronavírus: pénteki adatok

POZSONY, október 15. – Szlovákiában csütörtökön a PCR-tesztek segítségével 1952 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 11518 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. Október 14. 15:47, csütörtök | Koronavírus

Koronavírus: csütörtöki adatok

POZSONY, október 14. – Szlovákiában szerdán a PCR-tesztek segítségével 1871 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 12531 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.